Hirdetés

Valentin-napon randizik a Qualcomm és a Broadcom



|

A Qualcomm visszautasította a 121 milliárd dollárt, és arra figyelmeztet, hogy nagyon pórul járhat a felvásárlással - mégis leülnek tárgyalni, méghozzá február 14-én.

Hirdetés

A Qualcomm visszautasította a Broadcom új, 121 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, több ok miatt is. A Qualcomm szerint továbbra sem értékelik eléggé a vállalatot, amely többet ér részvényenként 82 dollárnál. Az óriásnak az is a problémája, hogy amennyiben a hatóságok nem engedélyezik a felvásárlást, akkor a Qualcomm olyan súlyos károkat szenved el, amelyekből soha nem állna talpra. 

Hirdetés

A Qualcomm ezért a szokásos 3-4 százalékos díjnál nagyobbat akar, ha az üzlet meghiúsulna. A Broadom állítólag belement, hogy 8 milliárd dollárt fizet, ha az üzlet nem jön össze. 

A Qualcomm elnöke, Paul Jacobs arról írt levelében a Broadcom ügyvezetőjének, hogy ideje leülniük, és átbeszélni a tranzakció összegét. Jacobs szerint a részvényeként 60+22 dolláros ajánlat messze nem tükrözi a Qualcomm értékét, főleg a 38 milliárdos NXP-felvásárlással együtt. Ez utóbbihoz már csak a kínai hatóságok engedélye kell. 

A Qualcomm szerint ráadásul a Broadcom felvásárlása miatt két hatalmas ügyfél is örökre elfordulna tőlük, a meg nem nevezett felek ugyanis nem bíznak benne, hogy a Broadcom képes lenne a tech szektor egyik vezető szereplőjeként működni. 

Mindezek ellenére a Qualcomm és a Broadcom február 14-én, Valentin-napon mégis egy asztalhoz ülnek. Ha nem sikerül megállapodniuk, akkor a Broadcom megpróbálja majd szép lassan leváltani a Qualcomm igazgatótanácsát. Ha ez összejön, értelemszerűen a felvásárlás mellett szavaznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.