Hirdetés

Váratlan programhibákat okozhat a Windows 11 új frissítése



|

A Microsoft saját fejlesztésű programjának egy régebbi változata működésében okozhat zavarokat a Windows 11 legújabb verziója.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy úgy tűnik, a váltást gyakran halogató gamerek is lassan kezdenek megenyhülni a Windows 11 irányába, de az operációs rendszerrel kapcsolatos friss hír szinte biztos, hogy őket is az óvatosabb frissítési beállítások felé tereli majd. Ugyanis a Microsoft kiadott egy előnézeti verziót (ami tehát nem kötelező, és nem is kapja meg minden felhasználó, csak azok, akik szándékosan kérik az újdonságok tesztelésére használható változatokat), ami bugosnak bizonyult, így nehezen kiszámítható programhibákat okozhat.

Hirdetés

A frissítés a KB5012643 verziószámot viseli, és a Microsoft által útjára indított keretrendszer, a .NET Framework 3.5-ös változatával akadhatnak problémái. Így azok a programok, amik ennek a rendszernek bizonyos komponenseit használják, hibásan működhetnek, vagy az is lehet, hogy egyszerűen nem indulnak el. Ez a Microsoft Store-ból letöltött alkalmazások mellett akár az operációs rendszer bizonyos elemeit is érintheti.

Amíg a Windows 11 fejlesztőinek nem sikerül kijavítania ezt a hibát, azt javasolják, hogy aki teheti, állítsa vissza a gépét a frissítés előtti állapotba.

Az értintett .NET Frameworkből egyébként újabb verziók is a fejlesztők rendelkezésére állnak (jelenleg a 4.8-as kiadásnál jár a szoftver), ám a korábban a 3.5-ös változattal készített programok miatt még ennek sem járt le a támogatása. Két év aktív frissítés mellett további öt év kiterjesztett  - tehát valószínűleg csak biztonsági patcheket hozó - támogatási időszakot adtak neki a készítői, mielőtt végleg nyugdíjba vonultatnák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.