Hirdetés

Vega 9 grafikát kaphat az AMD Ryzen 5 3550U



|

Felbukkant a rejtélyes Ryzen 5 3550U: elvileg egy APU-ról van szó, ami Vega 9 integrált GPU-val erősít.

Hirdetés

Tum Apisak az utóbbi időben különösen megbízható szivárogtatónak számít, főleg, ha az AMD jövőbeli terveiről van szó. A Twitteren legutóbb egy olyan bejegyzést osztott meg, amiben csak annyit írt: AMD Ryzen 5 3550U + Vega 9, valamint egy gondolkozós emojit tett mellé. Elsőre sokan azt gondolták, hogy ez elírás, de külön meg is erősítette később, hogy Vega 9-ről van szó. 

Hirdetés

Egyes vélemények szerint a Vega 9 lesz az AMD válasza az Intel Gen11-es integrált grafikájára. Februári, kiszivárgott mérési eredmények szerint az Intel Ice Lake processzorainak integrált grafikus vezérlése lepipálja a Radeon RX Vega 10-et és RX Vega 11-et is. Mások szerint viszont elég logikátlan lenne a Gen11-es iGPU ellenfelét Vega 9-nek elnevezni. 

Az alternatív ötletek szerint az AMD egyszerűen csak a Vega 8 és a Vega 10 között szeretne átmenetet kínálni, valamilyen friss megoldással. A Ryzen 5 3550U maga pedig a Ryzen 5 3550H energiatakarékos megoldása lehet. A Picasso-U chipek mezőnyében a TDP 15 watt, a H szériában 35. 

A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy egy új, középkategóriás, második-generációs APU-t hoz az AMD, frissített iGPU-val. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.