Hirdetés

Vége a Windows 11 gyenge AMD-s teljesítményét okozó hibáknak



|

Az operációs rendszer és a processzorok gyártója is kiadott egy-egy frissítést, amiknek köszönhetően jobban teljesítenek Windows 11 alatt a Ryzen CPU-k.

Hirdetés

Ahogy az a hasonlóan komplex szoftverek esetében gyakran előfordul, még a Windows 11 is bír olyan gyermekbetegségekkel, amiket a megjelenés utáni időszakban kell helyrehoznia a Microsoftnak. Ilyen volt az AMD processzorok gyengébb teljesítménye a friss operációs rendszer alatt, amin elsőre tovább rontott a javításnak szánt változtatás. Mára viszont elhárultak a Ryzen processzorok szárnyalása előtt álló akadályok a Microsoft és az AMD erőfeszítéseinek hála.

Immár nemcsak bétaváltozatban, hanem élesben is elérhető a Windows 11 22000.282-es buildje - igaz ez nem kötelező, hanem választható frissítés -, ami kijavítja az L3 gyorsítótárral kapcsolatos hibát, ami miatt az AMD Ryzen processzorai a képességeik alatt teljesítettek.

Hirdetés

Emellett ez a frissítés helyrehozott egy hibát, aminek következtében többeknél nem működött a felfrissített Start menü és hibásan jelent meg az új tálca is, egy másikat, ami meggátolta a rendszer helyes indítását, és még sok további bugot, a teljes lista itt olvasható.

A másik, a Ryzen processzorokat érintő hibát az AMD javította saját chipset driverének frissítésével, ha ezt is szeretnéd frissíteni, a 3.10.08.506-as verziószámot keresd. Az új illesztőprogram azt a hibát javította, ami hibásan osztotta el a processzormagok között a feladatokat, ám ez a funkció a friss szoftverrel ismét az eredeti elképzeléseknek megfelelően működik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.