Hirdetés

Végre több monitorral sem fogyasztanak sokat az új NVIDIA videokártyák



|

Az új meghajtóprogram sikeresen visszafogta a többmonitoros konfigurációknál az új GeForce videokártyák fogyasztását.

Hirdetés

Az NVIDIA nemrég tette közzé a legújabb driverét, amely többek között egy nagyon fontos dolgot is javított. A változtatási lista egyik sora arról árulkodik, hogy sikerült orvosolni az új GeForce videokártyák magas fogyasztását többmonitoros konfigurációknál. 

Hirdetés

A szeptemberi start után a Turing-alapú videokártyák normál használat mellett is nagyon magas fogyasztást produkáltak, egy és több monitorral egyaránt. Az NVIDIA az egymonitoros rendszerek fogyasztását gyorsan rendbe hozta, de sajnos a többmonitoros rendszereknél azóta is gond volt. Többen aggódtak, hogy szoftveresen nem is lehet majd helyrehozni ezt a hibát. 

A TechPowerUp tesztjei szerint azonban a legújabb drivernél az NVIDIA sikerrel járt, és immáron a GeForce RTX 2070, RTX 2080 és RTX 208 Ti egyike sem fogyaszt kiugró mértékben a többmonitoros konfigurációknál. A fogyasztás ismét normál szinten mozog, bár magasabb, mint a Pascal-alapú kártyáknál. Innentől kezdve azonban sem a fogyasztás, sem a villanyszámla, sem a hőmérsékletek nem ugranak az egekbe. A driver telepítésén kívül másra nincs szükség, a fogyasztás az új meghajtóprogrammal több mint a felére csökken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.