Hirdetés

Vezeték nélküli mikrofonokkal nyűgözné le a tartalomgyártókat a Sony



|

Nemcsak felcsiptethető mikroportokkal, hanem egy vezeték nélküli asztali mikrofonnal is előrukkolt a gyártó.

Hirdetés

Tekintve, hogy a tartalomgyártók száma napról napra tetemesen növekszik, az elmúlt években egyre több cég próbált szerencsét ezen a piacon. A streamerek ma már több száz különböző mikrofon közül választhatnak attól függően, hogy mennyit szánnak a hangtechnikára, és bár továbbra is vannak ikonikus darabok, mint a Shure SM7B, már egyáltalán nem igaz az az alapvetés, hogy csak XLR-es mikrofonnal és komoly interfészekkel lehet minőségi hangot felvenni, az USB-s mikrofonok pedig csak belépő szintig kísérik el az embert.

Ugyanez a helyzet az IRL streamerek és videósok terén is, ahol a Rode sokáig egyeduralkodó volt, az elmúlt években azonban a Boya és a DJI is ütős wireless megoldásokkal rukkolt elő. Ebbe a sorba áll most be a Sony a két mikrofonos ECM-W3 és a szóló ECM-W3S szettekkel.

Hirdetés

Ezek egy vevőből és egy vagy két adóból állnak, 6 órás üzemidőt, remek zajszűrést és néhány izgalmas extrát is kínálnak, ráadásul még csak jack kábelre sincs feltétlenül szükség a csatlakoztatásukhoz, ugyanis kompatibilisek a Sony Multi Interface csatlakozójával, így a vevőt elég csak felpattintani a kamerára. A megfelelő körülmények között akár 150 méterre is eltávolodhatunk a kamerától egy ilyen kütyüvel.

Ami talán még ennél is izgalmasabb, az az ECM-S1 asztali mikrofon, három kapszulával és három különböző rögzítési móddal dolgozik. A kábellel is csatlakoztatható, de vezeték nélkül is tökéletesen működő eszköz azoknak a streamereknek lehet igazán hasznos, akik egy nagyon letisztult asztalképre vágynak, esetleg folyamatosan költöztetik a setupjukat és több helyszínen is gyártanak tartalmat.

A Sony weboldalán már mindhárom eszköz előrendelhető. Az ECM-S1-ért és az ECM-W3-ért 470 dollárt, az ECM-W3S-ért 350-et kérnek, a kiszállítás pedig várhatóan november elején indul majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.