Hirdetés

Villámgyors a Samsung 980 PRO PCIe 4.0 SSD



|

Egész konkrétan azt állítja a vállalat, hogy az apróság a világ leggyorsabbja a felhasználói piacra szánt PCIe 4.0 SSD-k között.

Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette a 980 PRO PCIe 4.0 SSD-jét a Samsung: az új tárhely-lapkából 1TB, 500GB és 250GB változatok készülnek, amelyek 7000 MB/s szekvenciális olvasási sebességet kínálnak, ami a manapság leggyorsabbnak számító 5000 MB/s értéket jóval túlszárnyalják. A szekvenciális írás sebessége egyébként 5000 MB/s, a random írás-olvasásra pedig 1000K IOPS értéket ígér a gyártó.

Hirdetés

A dél-koreai vállalat saját, PCIe Gen3 SSD-ihez képest így kétszeresére növelte a teljesítményt, a SATA SSD-khez viszonyítva pedig valóban elképesztő 12,7-szeres gyorsulást tapasztalhatunk. A 980 PRO SSD a cég Elpsis vezérlőjét használja, valamint 1GB alacsony fogyasztású DDR4 memóriát cache céljára, a tárolásra pedig a V-NAND 3-bit MLC memóriákat alkalmazza.

A cég vállalati felhasználásra kínált 970 EVP SSD-iben is ugyanezek a memóriák dolgoznak, tehát ez az első alkalom, amikor ezek kilépnek a céges, adatközponti piacról. Fontos persze, hogy az új SSD-k csak akkor tudják elérni maximális olvasási sebességüket, ha PCIe 4.0 alapú rendszerekben használják őket, például AMD Ryzen 3000 processzorokkal és a kompatibilis alaplapokkal működő PC-kben. Azt viszont egyelőre még homány fedi, mennyibe kerülnek majd az új modellek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.