Hirdetés

Virtuális billentyűzettel újíthatnak a jövőbeli MacBookok?



|

Az Apple legutóbbi szabadalmi bejegyzése virtuális billentyűzetről és láthatatlan érintőpadról árulkodik.

Hirdetés

A szabadalmi bejegyzések ritkán érdemelnek nagyobb figyelmet, elvégre a gyártók általában csak levédik az ötleteiket, amelyekből talán soha nem lesz kész termék. Az Apple legutóbbi szabadalma azonban azért érdekes, mert a vállalat az utóbbi években előszeretettel száműzi a piacon lévő bevált technológiákat. Illetve azért is, mert az iPhone 7 és 7 Plus, valamint az iPhone 8 és 8 Plus készülékeken nincs valódi home gomb. 

Hirdetés

A home gombnak látszó rész valójában egy lapos felület, nyomásérzékeny ujjlenyomat-olvasó szenzorral. Ha valaki kellő erővel nyomja meg, akkor a Taptic modul ad rezgő visszajelzést, és olyan érzetet kelt, mintha igazi gombot nyomott volna le. 

Az Apple legújabb MacBookjainak egyelőre valódi billentyűzete van, bár a gombok leütési távolsága extrém rövid. A szabadalmi bejegyzés alapján a jövőben virtuális billentyűzetet kaphatnak a MacBookok. 

A fizikai billentyűzetet egy kijelző váltaná le, alacsonyabb felbontással, a virtuális billentyűzet megjelenítéséhez. Természetesen bármilyen karakterkészletet támogatna egy ilyen megoldás, extra tartalmakkal együtt. 

Értelemszerűen kemény üveggel vonnák be, illetve 3D touch-os érintésérzékeny réteget is kapna, Taptic modullal. Az érintőpad szintén virtuális, és bárhol megjeleníthető. 

Az iPhone X sikere után így a macOS is gesztusvezérlésre válthatna, a fizikai billentyűzettel rendelkező laptopok pedig pár év múlva már sehogyan nem lesznek prémiumnak nevezhetőek. Feltéve, hogy az ötlet bejön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.