Hirdetés

Visszaesőben a laptopok eladásai



|

A Digitimes szerint az idei harmadik és negyedik negyedévben is csökken majd a laptopok iránti kereslet.

Hirdetés

Az idei első és második negyedév során a notebookok eladásai emelkedtek, bár leginkább azért, mert a gyártók igyekeztek a szállítások során felduzzasztani a készleteket a kínai és amerikai kereskedelmi háború következtében várható 25 százalékos importvám miatt. 

Hirdetés

A Digitimes szerint a sok megrendelés és a felhizlalt készletek (valamint az Intel CPU-k hiánya) rossz hatással lesznek az eladásokra a harmadik és a negyedik negyedév során. 

Az Intel leghamarabb szeptemberben fokozhatja a gyártást, ami önmagában rossz hatással van a laptopok piacára. A legtöbb gyártó továbbra sem áll át AMD chipre, mert marketinges oldalról nem látják még, hogy bizonyított volna a gyártó ezen a piacon. Emellett a Zen 2-alapú Ryzen 4000-es chipekre is várnak, amik jövőre esedékesek. 

A notebook-gyártók közül nem mindegyik tapasztal majd olyan visszaesést, mint az iparág legtöbb szereplője. Ami azt illeti, a HP és a Lenovo egyaránt növekvő eladásokra számíthat az év hátralévő részében. A Dell és az Apple viszont visszaesésekre készülhet. 

Amennyiben a globális gazdasági és kereskedelmi helyzet nem javul, esetleg nem lesz áttörés technológiai fronton, vagy komolyabb árcsökkenések, akkor a laptop-gyártók nehéz jövő év elé néznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.