Hirdetés

Visszahozta az XT márkajelzést az AMD



|

Az ATI Radeon kártyák idejében jól ismert jelző volt az XT, amely az idők során viszont kikopott. Most visszahozta az AMD.

Hirdetés

Az ATI Radeon videokártyák korában az XT márkajelzés azt a célt szolgálta, hogy megkülönböztethessük a grafikus vezérlőket: az XT verzió mindig a jobban felszerelt modell volt. Az AMD felvásárlását követően azonban az XT, Pro és XL, valamint hasonló, kevésbé használt jelzéseket (XTX, All-in-Wonder) nyugdíjazták, és átálltak a számozásra. 

Hirdetés

Az AMD most úgy döntött, hogy visszahozza a felhasználói piacra az XT márkajelzést. Nagyjából 15 év elteltével ez a kínai piacra szánt Radeon RX 560 XT-ben köszön vissza. 

A Radeon RX 560 XT-t az AMD a 4 GB-os Radeon RX 560 és a Radeon RX 570 közé pozicionálja. Nemrég hivatalosan is megerősítette a cég, hogy a kártya a 14 nm-es Polaris 10 lapkára építkezik. Ez a Polaris architektúra első változata. 

Összesen 1792 stream processzort, 112 TMU-t és 32 ROP-egységet kínál a kártya, 4 GB memóriával, amit 256 bites memóriabusz kezel. A mostani vezérlő igazából csak egy átcímkézés, ugyanilyen specifikációkkal korábban a Radeon Pro 570 már megjelent, és egyéb RX 570-ek is elérhetőek hasonló konfigurációban. Referenciamodell nincs, csak a partnergyártók megoldásai. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.