Hirdetés

Keresik a Windows Intéző újratervezőjét



|

C++ terén járatos szoftvermérnököt keres a Microsoft, akinek az lesz a dolga, hogy feldobja a Windows 10 fájlkezelőjét.

Hirdetés

A Windows 10 (no meg persze az összes eddigi Windows) egyik leggyakrabban használt eleme a beépített fájlkezelője, más néven az Intéző. Az is tény viszont, hogy jó ideje nem történt hatalmas újítás ezzel kapcsolatban, és úgy egyáltalán, nem ez a rendszer leglátványosabb és legizgalmasabb része. Eleve sokan nem is ezt használják, hanem valamilyen alternatív fájlkezelőt, mint amilyen a Total Commander, amely még a DOS korszakból ismerős Norton (vagy egyeseknek Volkov) Commander egyenes ági leszármazottja. Szóval itt az idő arra, hogy funkciók terén is felfrissítsék, és esetleg dizájban, kezelhetőségben is a modern elvárásoknak is megfeleljen. A Windows Latest szúrta ki, hogy a Microsoft jelenleg C++ terén járatos szoftvermérnököt keres, aki épp az Intéző felújításán dolgozna a jövőben, Washingtonban.

Hirdetés

A szövegezés szerint az Intéző felhasználói élményét akarják fokozni, és bárkit is választanak ki a feladatra, a Windows 10-hez kell majd kezelőfelületeket terveznie, megalkotnia, tesztelnie és a működést figyelve utólag módosítania, fejlesztenie. A szakértők szerint mindez arra utal, hogy a Microsoft komolyabban is belenyúlna az Intézőbe a Windows 10-ben és a Windows 10X rendszerben is. Ez utóbbi az összehajtható kijelzős és kétképernyős eszközökre szánt speciális változat, amelyhez esélyesen eleve kissé másképp működő fájlkezelőt is el lehet képzelni az érintős, osztott kijelzős megvalósítás miatt.

A Windows 10X-ben egyébként a jelenlegi előnézeti verzió alapján két verzió is van az Intézőből, és ezek között apptól függően kell váltogatni. Ez elég idegesítő és fárasztó lehet, vagyis nem véletlen, hogy valami elegánsabb megoldást rakna össze a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.