Hirdetés

Nemsokára csak Microsoft-fiókkal lehet Windows 10-et telepíteni



|

A jelek szerint az egész világra kiterjesztik az Egyesült Államokban élesben tesztelt szigorítást. Persze kiskapu azért marad.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban egy ideje már csak úgy lehet Windows 10-et telepíteni, hogy azt kötelezően a Microsoft fiókhoz kapcsoljuk (értelemszerűen vagy a meglévőhöz, vagy telepítés közben kell létrehoznunk egyet). Az itt installált rendszerekben már meg sem jelenik a helyi fiókot felajánló opció. Német források szerint azonban a szigorítás már a német nyelvű verziókba is eljutott, szóval a jelek szerint általános gyakorlattá minősül.

Hirdetés

A német források által kipróbált új telepítőkben sem jelenik már meg a helyi fiókot használó lehetőség, bár az tény, hogy ha a gép az installálás közben nem csatlakozik az internethez, akkor továbbra is elérhető ez az opció is - tessék, kiskapu. Egyébként a Microsoft hivatalos álláspontja az, hogy még ha valaki a kötelező Microsoft fiókkal telepíti a rendszert, akkor is lehetősége lesz később helyi fiókra váltani (mondjuk ez esetben a fene tudja, miért kell ezt a kanyart beépíteni).

A jelenlegi állapotban az internetről ideiglenesen lehúzott, helyi fiókkal települő Windows 10 a későbbiekben is simán működik, de a rendszerben már felfedeztek olyan jeleket, amely szerint az később felugró üzenetekben is bizgetné a felhasználókat a Microsoft fiókra váltásra.

A Microsoft fióknak persze vannak előnyei, például több gép esetén szinkronizálhatjuk ezen keresztül a beállításainkat, de a másik oldalon ott vannak az apróbb balesetek, például annak idején, még a Windows 8.1 egyik frissítése után jött elő egy olyan bosszantó hiba némelyeknél, hogy az online fiókadatokkal nem lehetett belépni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.