Hirdetés

Windows 12 támogatással érkezhetnek a következő generációs Intel processzorok



|

A kékek a jelek szerint továbbra is nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Microsofttal.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy anno úgy harangozták be a Windows 10-et, mint a vállalat utolsó operációs rendszere, rohamléptekben zajlik a következő generációs  OS-ek fejlesztése. Már egy évvel ezelőtt is pletykálták, hogy dolgoznak rajta a Microsoft mérnökei, idén januárban pedig az AMD sajtótájékoztatóján úgy beszéltek a Windows 12-ről, mintha mi sem lenne természetesebb, pedig a vállalat hivatalosan még nem erősítette meg annak létezését.

A jelek szerint azonban ha a vásárlókat még nem is, a processzorgyártókat már felkészítették, ezúttal ugyanis az Intel 14. generációs chipjei kapcsán hozta nyilvánosságra egy szivárogtató, hogy bizony már Windows 12 támogatással érkeznek. A VideoCardz is hozzátette a magáét, ők úgy tudják, hogy a Meteor Lake névre keresztelt chipek már 20 PCIe Gen 5 lane-nel dolgoznak majd.

Hirdetés

A Windows 11 rendezője már a jelenlegi Intel architektúránál is fontos szerepet játszott, így egyáltalán nem lennénk meglepve, ha legközelebb is kvázi tandemben kapnánk meg a hardveres és szoftveres frissítést. A Next Valley munkacímen emlegetett operációs rendszerben a mesterséges intelligencia is fontos szerephez jut majd, a premierre pedig 2024-ben számíthatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.