Hirdetés

Villámgyorsan frissítsd a Windows-t, mert tele van biztonsági réssel



|

Bár pont nemrég adta be a derekát a Microsoft a Windows frissítéseinek elnapolásával kapcsolatban, a mostani patchet nem szabad halogatni.

Hirdetés

Tudjuk, hogy sokakat idegesítenek a Windows 10 gyakori és lenyomhatatlan frissítései, ezért ők bizonyára annak is örültek, hogy a Microsoft nemrég változtatott a patchelés módszerén, és akár 35 napon át halogathatjuk ezek telepítését egy kedvezőbb időpontig. Viszont most egy olyan frissítés érkezett, amivel nem kéne várni, mert egy csomó sebezhetőséget foltoz be egyszerre.

Hirdetés

Az áprilisi nagy hibajavító patch összesen 74 olyan sebezhetőséget foltoz be, amelyek a legutóbbi időszakban derültek ki, és állítólag már voltak is példák arra, hogy rosszindulatú népek nekiálltak kihasználni ezeket. A biztonsági rések a Windows 10-ben és az Office programcsomagban is megtalálhatók, és 33 ezek közül kritikus, mivel lehetővé teszik, hogy mások távolról átvegyék az irányítást a számítógépünk fölött és adatokat szerezzenek meg vagy programokat futtassanak az engedélyünk nélkül.

A frissítést elvileg automatikusan felkínálja a Windows, de ha valamilyen kósza oknál fogva (például azért, mert kikapcsoltad ezt a funkciót) mégsem bukkanna elő a lehetőség, nyisd meg a Gépházat, majd a Frissítés és biztonság almenüjében indítsd el manuálisan. A telepítés után újra kell indítani a rendszert, és innentől újra biztonságban érezheted magad (persze mindaddig, amíg megint fel nem fedeznek egy adagnyi sérülékenységet).

A 74 különféle Windows és Office sebezhetőség mellett egyébként még 21 olyat is találtak mostanában, amelyek különféle Adobe szoftverekben (például az Acrobatban és a Readerben) bújnak meg. Ezek alapesetben szintén felkínálják az automatikus frissítést, de ha mégsem, a Súgó menü legalján bökjünk a frissítések keresésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.