Hirdetés

Nem ugyanaz az RDNA2 architektúra lesz a Radeon kártyákban, mint az új konzolokban



|

Az Xbox Series X és a PlayStation 5 egyedi RDNA2 architektúra építkezik, ez pedig nem egyenlő az RDNA2-vel.

Hirdetés

Régóta vitáznak a szakértők és a gamerek arról, hogy vajon milyen lesz az új konzolokba és az új Radeon videokártyákba kerülő RDNA2 architektúra. Most azonban kiszivárgott, hogy nem lehet összehasonlítani azt, ami az Xbox Series X-ben és a PlayStation 5-ben lesz, azzal, amire az új Radeon grafikus vezérlőket építik. Jó okkal van ugyanis feltüntetve a konzoloknál, hogy "egyedi RDNA2", ez ugyanis nem lesz egyenlő a normál RDNA2-vel. 

Hirdetés

Az AMD állítólag nem szeretné, ha az emberek összekevernék a két RDNA2-t, ezért is jelzik a különbséget a konzoloknál. Azt viszont még a jól értesült források sem tudták megmondani, hogy milyen különbségekre lehet számítani. 

A tippelgetések szerint a Radeon kártyákat kiszolgáló RDNA2 architektúra lesz majd a jobb a kettő közül, de arról találgatni sem lehet, hogy mekkorák lesznek a különbségek. 

A Big Navi GPU-k elvileg a második negyedév végén futottak volna be, de továbbra sem tudni, hogy a koronavírusjárvány hatására milyen változásokkal kell számolni. Azt viszont már megerősítette az AMD, hogy a RDNA2-alapú GPU-k támogatják majd a DirectX 12 Ultimate API-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.