Hirdetés

A legmodernebb okosvécén még Alexa is van, és elképesztően drága



|

Itt a megoldás, ha rengeteg pénzed van és magányosnak érzed magad az árnyékszéken.

Hirdetés

Az internetre kötött "okos" eszközök térhódítása nem állt meg a mellékhelyiségek ajtajában, így a technológiafüggő vásárlók ma már okosvécéket és vécéülőkéket is választhatnak az okosbojlerük, mosógépük, ajtózáruk és még ki tudja, mijük mellé.

Ezen a vonalon haladva az amerikai Kohler még a 2019-es CES-en jelentette be, hogy egy olyan vécét fog piacra dobni, amely az Amazon Alexa digitális asszisztenst is tartalmazza azoknak, akiket nem riasztanak el a lehallgatásokról szóló összeesküvés-elméletek. Végül csaknem három évig tartott, de most megérkezett az újdonság.

Hirdetés

Kezdjük rögtön azzal, hogy jelentős összegről kell lemondanunk, ha a hátsónkon akarjuk érezni a Kohler Numi 2.0 Smart Toilet néven futó csodatrón meleg érintését: a gyártó 11 500 dollárt, vagyis közel 4,4 millió forintot kér az élményért, ami természetesen nem tartalmazza a beszerelés költségeit. Cserébe viszont nem csupán az Amazon Alexa odaadó figyelmét kapjuk meg, hanem további extrákat is:

  • beépített LED-fényeket és hangszórókat
  • kétoldalú (első és hátsó) mosást
  • UV-fényt a precíz takarítás érdekében
  • automatikusan lecsukódó, állítható hőmérsékletű ülőkét
  • állítható üléspozíciót és víznyomást
  • automatikusan nedvesített kagylót a kellemetlen letapadások elkerülésére
  • automatizált öblítést és illatosítást
  • forró levegős fenékszárítót.

Mindezek vezérléséhez egy távirányítót kapunk, a LED-ek és hangrendszer esetében pedig a Kohler Konnect nevű alkalmazást hívhatjuk segítségül. A webshop alapján kizárólag fehér színben árult Kohler Numi 2.0 okosvécé már el is jutott a viszonteladókhoz, az előttünk álló napok során pedig közvetlenül a gyártónál is rendelhetővé válik, legalábbis az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.