Hirdetés

Új kihívás: augusztus 19-én mindenki menjen munka helyett sörözni!

|

Ha ennek a Facebook eseménynek tényleg lesz foganatja, jövő hónapban az egész világon lesz egy termelékenység szempontjából nagyon sötét nap, viszont sok-sok sör fogy majd.

Hirdetés

Mások is épp dolgoznak... na jó, szóval inkább úgy fogalmazok, hogy mások is inkább a munkahelyükön szikkadnak ezen a hőgutába kergetett nyári napon? Ilyenkor az embernek mindenhez van kedve, de épp a munkához nem, és nem feltétlenül azért, mert ingyenélő senkiháziak volnánk, hanem egyszerűen egy ilyen hőguta közepén semmi másra nincs agykapacitásunk, mint egy jó hideg sört felpattintani és magasról lepottyantani a feladatainkat. Nos, ezt valaki most komolyan vette és kinevezett egy napot ennek megvalósítására.

Hirdetés

A Facebookon létrehozott esemény időpontja augusztus 19-e, ami nagy valószínűséggel szintén egy forró nap lesz, ráadásul - ó, micsoda szörnyűség - hétfő. Az esemény pontos neve "Leave work and go the beer garden, they can't sack all of us", ami nagyjából úgy fordítható, hogy "Hagyjuk ott a munkát és menjünk le egy sörözőbe, mindannyiunkat úgyse rúghatják ki". És tulajdonképpen, ha belegondolunk, a maga naiv módján ebben még lehet is valami.

Mert gondoljunk csak bele: ha egy cégnél fogja magát mindenki és egyenként kiköti a nyakkendőt, meglazítja az inget, úgy hagyja az Excel táblát, SAP adatbázist, vagy akár a félig felépült falat és a felszereletlen csaptelepet, és távozik, mit mondhat nekik a főnök? Oké, akkor majd megcsinálja más? Nos, ha az esemény címéhez méltóan tényleg mindenki a sörözőkben lesz aznap, akkor bizony senki más nem marad, aki átvenné a feladatot.

Természetesen azért ez az egész inkább egyfajta trollkodás és viccelődés, amihez ugyan a cikk írásának pillanatában már nagyjából húszezren csatlakoztak, de egyrészt ez még mindig elmarad a világ több milliárdos munkaképes lakosságától, másrészt egy csomóan biztosan csak "támogatólag" jelezték a részvételüket.

De azért jó belegondolni, legalább egy pillanatra, hogy milyen szép is lenne egyszer tényleg megcsinálni mindezt. És persze egy kicsit kíváncsiak vagyunk, lesz-e, aki erre hivatkozva tényleg kihagyja azt a bizonyos augusztusi hétfőt.

Ti bevállalnátok? Segítünk: Magyarországon könnyű dolga lesz az esemény támogatóinak, ugyanis kedden eleve szünnap van, ezért a 19-i hétfőt pihenőnapnak adták ki, amit viszont sajnos a 10-i szombaton előre le kell dolgozni. Az meg már eléggé furmányos lenne, hogy aznap a teljes magyar munkavállalói réteg a 19-i eseményre hivatkozva már előre elmenne sörözni... Mindenesetre itt az esemény, tessék szépen kattintani és csatlakozni, ha szimpatikus.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár