Hirdetés

Új kihívás: augusztus 19-én mindenki menjen munka helyett sörözni!



|

Ha ennek a Facebook eseménynek tényleg lesz foganatja, jövő hónapban az egész világon lesz egy termelékenység szempontjából nagyon sötét nap, viszont sok-sok sör fogy majd.

Hirdetés

Mások is épp dolgoznak... na jó, szóval inkább úgy fogalmazok, hogy mások is inkább a munkahelyükön szikkadnak ezen a hőgutába kergetett nyári napon? Ilyenkor az embernek mindenhez van kedve, de épp a munkához nem, és nem feltétlenül azért, mert ingyenélő senkiháziak volnánk, hanem egyszerűen egy ilyen hőguta közepén semmi másra nincs agykapacitásunk, mint egy jó hideg sört felpattintani és magasról lepottyantani a feladatainkat. Nos, ezt valaki most komolyan vette és kinevezett egy napot ennek megvalósítására.

Hirdetés

A Facebookon létrehozott esemény időpontja augusztus 19-e, ami nagy valószínűséggel szintén egy forró nap lesz, ráadásul - ó, micsoda szörnyűség - hétfő. Az esemény pontos neve "Leave work and go the beer garden, they can't sack all of us", ami nagyjából úgy fordítható, hogy "Hagyjuk ott a munkát és menjünk le egy sörözőbe, mindannyiunkat úgyse rúghatják ki". És tulajdonképpen, ha belegondolunk, a maga naiv módján ebben még lehet is valami.

Mert gondoljunk csak bele: ha egy cégnél fogja magát mindenki és egyenként kiköti a nyakkendőt, meglazítja az inget, úgy hagyja az Excel táblát, SAP adatbázist, vagy akár a félig felépült falat és a felszereletlen csaptelepet, és távozik, mit mondhat nekik a főnök? Oké, akkor majd megcsinálja más? Nos, ha az esemény címéhez méltóan tényleg mindenki a sörözőkben lesz aznap, akkor bizony senki más nem marad, aki átvenné a feladatot.

Természetesen azért ez az egész inkább egyfajta trollkodás és viccelődés, amihez ugyan a cikk írásának pillanatában már nagyjából húszezren csatlakoztak, de egyrészt ez még mindig elmarad a világ több milliárdos munkaképes lakosságától, másrészt egy csomóan biztosan csak "támogatólag" jelezték a részvételüket.

De azért jó belegondolni, legalább egy pillanatra, hogy milyen szép is lenne egyszer tényleg megcsinálni mindezt. És persze egy kicsit kíváncsiak vagyunk, lesz-e, aki erre hivatkozva tényleg kihagyja azt a bizonyos augusztusi hétfőt.

Ti bevállalnátok? Segítünk: Magyarországon könnyű dolga lesz az esemény támogatóinak, ugyanis kedden eleve szünnap van, ezért a 19-i hétfőt pihenőnapnak adták ki, amit viszont sajnos a 10-i szombaton előre le kell dolgozni. Az meg már eléggé furmányos lenne, hogy aznap a teljes magyar munkavállalói réteg a 19-i eseményre hivatkozva már előre elmenne sörözni... Mindenesetre itt az esemény, tessék szépen kattintani és csatlakozni, ha szimpatikus.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.