Hirdetés

Ez nem egy posztapokaliptikus film, tényleg így néz ki az Egyesült Államok nyugati partja



|

Az erdőtüzeknek köszönhetően a nyugati parti nagyvárosokban fényes nappal is baljóslatú vörös árnyalatot kap a látkép, amelyet sokkoló fotók és drónfelvételek mutatnak be.

Hirdetés

Egyre gyakoribbak az Egyesült Államokban a pusztítót erejű erdőtüzek, most épp Kaliforniától Oregonon át egészen Washington államig áll lángokban az egész nyugati part. Több mint 14 ezer bátor tűzoltó próbálja megfékezni a tüzet, vagy legalábbis menteni a menthetőt. Összesen 8 nemzeti parkot teljesen lezártak, egyszerre 28 helyen ég az erdő és a bozótos, immár több mint 2,5 millió hektárnyi terület égett le, öt kisebb város már teljes egészében a lángok martalékává vált.

Hirdetés

A jelenleg is tartó tűzvész tegnap estig összesen 8 halálos áldozattal járt. Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke az alábbi tweetben hívta fel a figyelmet a nyugati parti helyzetre és úgy általában a klímaváltozás jelentette veszélyekre. Szinte hihetetlen, hogy nem módosított képekről van szó, jelenleg tényleg így néz ki például San Francisco, ugyanis a várost sűrű füst borítja, amit barnás vörösre festenek a lángok. 

Még ennél is durvább azonban az alábbi Reddit-videó, amelyen az alkotó a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) zenéjét keverte rá olyan drónfelvételekre, amik San Francisco felhőkarcolói között készültek nemrég. 

I put Blade Runner 2049 music to drone footage of San Francisco on 9/09/20 from r/woahdude

Itt pedig Oakland városa látható hasonló módon. A végeredmény valóban sokkoló, túlzás nélkül apokaliptikusnak mondható a hangulat.

Blade Runner 2020 #nofilter (Oakland, CA) from r/woahdude

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.