Hirdetés

Gyilkosságért csuktak le egy Google igazgatót



|

A Seattle-i iroda termékfejlesztési igazgatóját felesége meggyilkolásával vádolják Hawaii-on.

Hirdetés

Csúnya ügyben bukkant most fel a Google neve, bár ez semmilyen szinten nem kapcsolódik magához a vállalathoz, vagy annak tevékenységéhez. Sonam Saxena, a vállalat Seattle-i irodájában dolgozó termékfejlesztési igazgatója a Hawaii-szigeteken található, Anaehoomalu Bay nevű partszakaszán lévő hotelben nyaralt feleségével: Smriti Saxena mellesleg szintén szakmabeli volt, a Microsoftnál üzletfejlesztési menedzserként dolgozott. A férj először február 18-án maga hívta a rendőrséget, hogy bejelentse felesége eltűnését, aztán a nyomozás nem várt fordulatot vett.

Hirdetés

A vakációra érkező házaspár programjában először az okozott némi riadalmat Sonam szerint, hogy Smriti asztmás rohamot kapott a tengerparton, mire a férj állítólag visszasietett a szállodába az ottfelejtett asztma-inhalátorért. Mikor azonban visszaért a partra, Smritit már nem találta sehol, csupán a telefonja és a retikülje maradt ott. A 43 éves Sonam ekkor értesítette a rendőrséget és még Twitteren is közzétette, hogy felesége eltűnt.

Később azonban a helyi rendőrség hirtelen letartóztatta a férjet és közleményben jelentette be, hogy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkossággal vádolják. Az érintett partszakaszon ugyanis női holttestet sodort ki a víz, és ugyan még hivatalosan meg kell erősíteni a személyazonosságát, szinte biztosra vehető, hogy a 41 éves, eltűnt Smritiről van szó.

Érdekes módon most sokan a Google és a Microsoft sajtósait keresik azzal kapcsolatban, hogy mit tudnak az esetről, ami kissé furcsa, hiszen semmi nem utal arra, hogy bármilyen munkahelyi vonatkozása lenne az ügynek. Egyelőre azt sem tudni, mi vezetett a letartóztatáshoz, mivel a rendőrség nem közölte, találtak-e gyanús körülményt.

A férj korábbi munkahelyének alkalmazottait viszont már több helyen idézték, szerintük az Indiából, 2008-ban érkezett Sonam mindig csendes volt, házasságáról ritkán beszélt, de nem említett problémákat. Mindenesetre a nemzetközi média egy része már elkezdte mindezt afféle Google-Microsoft ügyként kezelni, belevenni a tech-nagyvállalatoknál tapasztalható túlhajszoltságot és kiégést, amely vezethet tragikus végkifejlethez is - ilyesmire azonban egyelőre semmi körülmény nem utal ebben az esetben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.