Hirdetés

A Google is kirúgta a konteópápát



|

Az Infowars alkalmazást az Apple és más techcégek már két éve bannolják, de a koronavírussal kapcsolatos fals információk miatt a Google-nél is betelt a pohár.

Hirdetés

Alex Jones egy furcsa figura, és akkor még kifejezetten enyhén fogalmaztunk. A rádiós műsorvezetőből lett botrányhős egy ideje saját appon keresztül szól a nép megvezethetőbb és felhergelhetőbb részéhez: az Infowars appban többek között videók és podcastok formájában esik szó olyan bődületes baromságokról, mint például a Marson működtetett titkos gyerekrabszolga-kolónia, a még ma is élő, 130 éves Adolf Hitler, de persze van itt még háttérhatalom, gyíkemberek, meg amit csak el lehet képzelni.

Hirdetés

Az Infowars csatornáit 2018-ban már letiltotta a YouTube és a Spotify, de az alkalmazást is ebben az évben vágta ki az Apple, majd a Facebook. Az indoklás az volt, hogy egyes tartalmai gyűlöletkeltésre alkalmasak, ezáltal ütköznek a szolgáltatások működési szabályzatával. Az Apple annak ellenére döntött annak idején a kizárás mellett, hogy az Infowars kifejezetten népszerűnek számított az App Store-on, a bannolás előtt konkrétan a negyedik helyen állt (ami azért sokat elmond az emberiségről).

A két éve szinten mindenhonnan kiebrudalt Infowars viszont érdekes módon a Google Play Store-ban mindezidáig elérhető maradt, ami már csak azért is furcsa, hiszen a cégcsoporton belül a YouTube már elküldte melegebb éghajlatra. Egyesek szerint Donald Trump maga is közbenjárhatott az app megtartásáért, mivel az amerikai elnök kifejezetten nagy rajongója Alex Jones "munkásságának" (és akkor ez megint sokat elárul... ehh, hagyjuk is).

Most viszont végre a Google is lépni tudott, méghozzá olyan indokkal, hogy az Infowars tartalmai félrevezető információkat közölnek a koronavírussal kapcsolatban, és ez a közönségre nézve veszélyes, akár halálos következménnyel is járhat. Alex Jones itt közvetített műsorai szerint ugyanis például hülyeség a közösségi távolságtartás vagy az önkéntes otthoni karantén, és persze itt is pedzegették már azt, hogy a COVID-19 milyen háttérhatalmak gonosz kísérleteinek eredménye lehet. Arról is szó esik, hogy a járványra van teljesen természetes ellenszer, csak ezt a média elhallgatja.

Egyesek szerint a Google azután merte csak meglépni a tiltást, hogy magát Donald Trumpot is "lekeverték" egy hasonlóan félrevezető információkat tartalmazó elnöki beszéde közben - ilyesmire, mármint egy hivatalos, élőben közvetített elnöki beszéd megszakítására még nem igazán volt példa. Trump azt állította többek között, hogy már megvan a koronavírus ellenszere, és itt egy olyan, korábban másra kifejlesztett gyógyszerről értekezett, amelynek egyelőre semmilyen bizonyítható hatása nincs a jelenlegi járvány kórokozójára. Épp ezért a kormánypárthoz erősen kötődő Fox News adta csak le a másfél órás beszédet, az összes többi nagy tévécsatorna 20 perc után megszakította a közvetítést félreinformáló tartalomra hivatkozva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.