Hirdetés

Közel 70 millió forintért vették meg Steve Jobs dedikált névjegykártyáját



|

Nem csak az Apple társalapítójának szignója miatt érdekes a jelentős áron elárverezett relikvia.

Hirdetés

Október 5-én lesz 13 éve, hogy az Apple társalapítója és arca, Steve Jobs elvesztette a küzdelmet a hasnyálmirigyrák ellen, a sokak által innovátorként, egyesek által inkább zseniális marketingesként tisztelt üzletember körüli kultusz viszont a halála óta sem múlt el, amit a hozzá fűződő tárgyak utáni kereslet is mutat.

Az árveréseken ugyanis rendre döbbenetes összegekért cserélnek gazdát a Jobshoz köthető tételek, mint például az az 50 ezer dollárért elkelt magazin, ami az aláírását viselte, vagy az általa szignózott Apple-1 számítógép, amit 442 ezer dollárért adott el az RR Auctions. Most pedig egy újabb aláírt relikvia, egy több mint 40 éves névjegykártya ment nagyot az aukciósháznál.

Hirdetés

Az RR Auctions ugyanis nemrég 181 183 dollárért, vagyis több mint 67 millió forintért árverezett el egy 1983 körül készült névjegykártyát, amelyen Steve Jobs autogramja is szerepel. A kártya leírása szerint ekkor a társalapító az igazgatótanács elnöki tisztét töltötte be, a cég székhelyeként pedig még az Apple első saját irodaháza, a "Bandley 1" címe van feltüntetve. Ez az épület 1978-ban készült el a vállalat megrendelésre, 15 évvel a legendás 1 Infinite Loop komplexum előtt.

A névjegykártya azonban nemcsak a kora és Steve Jobs autogramja miatt ilyen értékes, hanem az állapotából kifolyólag is: az árverési tétel "GEM MT 10" minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a legyártása óta eltelt 41 év ellenére is gyakorlatilag újszerű állapotnak örvend, tökéletes élekkel és az eredeti fényében tündökölve. AZ RR Auctions szerint eddig mindössze 5 Jobs által szignózott névjegykártya felelt meg ennek a követelménynek, vagyis több szempontból is ritka relikviáról van szó.

A névjegykártya néhány napja, március 21-én talált gazdára, azt viszont - ahogy az ilyenkor lenni szokott - nem tudni, hogy ki a szerencsés vevő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.