Hirdetés

A nap videója: LEGO robotok játsszák a Csillagok háborúja indulót



|

Egy feltaláló, 42 hangszer, 95 droid, 3148 munkaóra: az eredmény lenyűgöző.

Hirdetés

A Csillagok háborúja legendás főcímzenéje halhatatlan mű, John Williams klasszikusát talán még az is fejből dúdolja, aki életében nem látott egyetlen Star Wars részt sem. A főtételt már sokféle formában hallhattuk, készült belőle ugyanúgy elvetemült diszkósítás és virtuóz metal-változat egyaránt. Viszont ha már az eredeti filmekben is központi szerepet játszanak a droidok, miért ne játszhatnák ők a jól ismert dallamokat is?

Hirdetés

Ez volt egy brit feltaláló, Sam Battle ötlete, és nem is állt meg az álmodozásnál. Fogta magát és megkereste a LEGO céget, hogy partnerségben valósítsák meg az őrült elképzelést. Ehhez végül a neves játékgyártótól 46 darab R2D2 modellt, 25 Gonkot és 24 "egér droidot" kapott - ez utóbbi az eredeti filmben a Halálcsillagon és a birodalmi rombolókon cilázott a rohamosztagosok lábai alatt, és az egyik ikonikus jelenetben Chewbacca mordul rá az egyikükre, mire az rémülten menekül.

Battle a LEGO-droidokon kívül eredeti hangszereket használt, egészen pontosan 4 csellót, 10 hegedűt, 8 xilofont és 8 billentyűzetet, az egész rendszert pedig egy iPad-alapú vezérlésre kötötte, amely a virtuális karmester szerepét töltötte be.

A teljes programozási, összeállítási és felvételi procedúra nem kevés munkájába került a szervezőnek, összesen 3148 munkaórát ölt bele, ami 131 napnak, azaz nagyjából 4,31 hónapnak felel meg - a tényleges elkészítési idő természetesen ennél jóval több időbe kerülhetett, ha feltételezünk olyan emberi hívságokat, hogy Battle úr időközben néha aludt is pár órát. Battle szerint ráadásul egy csomó minden nem volt előre eltervezve, a megoldásokat menet közben találta ki. Mindenesetre az eredmény önmagáért beszél, tessék megtekinteni a LEGO-robotok szimfóniáját:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.