Hirdetés

Ez a cserép tamagocsit csinál a növényedből



|

Te is azok közé tartozol, akik folyton elfelejtik öntözni az otthoni növényeket, vagy máshogy pusztítod őket? Akkor ez a zseniális és cuki találmány pont neked szól.

Hirdetés

Szerintem mindannyian ismerünk egy csomó olyan embert, aki arról panaszkodik, hogy nála aztán semmilyen növény nem marad életben, bárhogy is próbálkozik. Persze a bárhogy próbálkozásból valahogy kihagyják azt, hogy a megfelelő időben a megfelelő mennyiségű vizet adják szerencsétlen élőlénynek, ahogy arra se figyelnek, hol tartják és úgy egyáltalán, minden szinten egészséges-e.

Hirdetés

A Lua találmánya egy olyan "okos virágcserép", amely tulajdonképpen két részből áll. Az egyik maga a cserép, ami persze egyáltalán nem cserépből van, inkább egy szenzorokkal felszerelt, emellett pedig kedves külalakúra gyúrt eszköz, ebbe kerül a növény. A szenzorok által rögzített adatok alapján a rendszer meghatározza, hogy érezheti magát a "lakója", és ezt úgy jeleníti meg az elülső kis kijelzőn, mint annak idején az egyszerre imádnivaló és idegesítő Tamagochi: arckifejezésekkel.

A rendszer másik eleme egy mobiltelefonos app, ami folyamatosan kapja az adatokat a cseréptől: itt állíthatjuk be, hogy az aktuálisan nevelgetett növény milyen körülmények között érzi jól magát (tehát például milyen hőmérsékletet szeret, milyen erős napfényt igényel és mennyi vízre van szüksége). Az alkalmazásban is látható és a cserépen lévő arc ez alapján fogja változtatni az arckifejezéseket, ha a növény "fázik", akkor csattogtatja a fogait, ha melege van, izzad, ha szomjas, liheg, és így tovább.

Ráadásul a cserépen lévő arcocskát mozgásérzékelő is támogatja, így például követi a kezünket, ha épp locsoljuk a növényt, és bizalmatlanul néz a macskára is. Íme egy videó a működésről:

A Lua okos-cserép első generációjának gyártását jelenleg közösségi finanszírozás keretében igyekeznek összekalapozni, és egész jól állnak, a 30 ezer eurós támogatási összegből nagyjából 5000 hiányzik, és még mindig van 16 nap a határidőig. Aki most szeretne előrendelni egy darabot, 99 euróért teheti meg (ez nagyjából 32 ezer forintot jelent), a szállítását idén decemberre ígérik. Ha pedig a tervezettnél nagyobb támogatást kap a projekt, később lehet különféle színű változatokat is rendelni (most padlizsán és napraforgó, tehát sötétlila és napsárga színek választhatóak), valamint tervezik beépíteni a légnyomás-érzékelőt is, ami ha túl magas értéket mér, az arckifejezés fejfájósra változik.

Így már aztán tényleg kibírják a növények még a legmostohább házigazdánál is, neked tetszik az ötlet?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.