Hirdetés

Gigantikus mobilvideón Az ember tragédiája



|

A Magyar Kultúra Napja tiszteletére társulatokon és városokon átívelő színészgárda adja elő Madách művét, melyet saját mobiljaikkal vettek fel.

Hirdetés

Ha közeledik valamilyen jeles nap, amit az ahhoz kapcsolódó területeken dolgozók szeretnének méltóan megünnepelni, kézenfekvő ötlet, hogy gyűljenek egy helyre. Lehetett volna ilyen is az idei Magyar Kultúra Napja, azaz 2020. január 22., de a színészek közül annyian és annyifelől akartak közreműködni, hogy hagyományos módon mindez nem sikerült volna. Szerencsére így 2020-ban már simán megoldható volt, hogy így is, az ország minden tájáról összehozzanak egy monumentális előadást, méghozzá mobilon.

Hirdetés

A kezdeményezésnek a Madách MOST nevet adták, és a feladat nem volt más, mint felosztani, majd jelenetenként, sőt néha néhány soronként felmondani Az ember tragédiája szövegét. Minden színész saját mobiljával rögzítette a hozzájárulását, a darabokat pedig egybefűzték, és a tegnapi ünnepnapra össze is állt a teljes "virtuális színdarab", amely teljes egészében 4 óra 15 perc hosszúságú lett.

A mostani projekt érdekességét az is adja, hogy az egyes szereplők mind-mind valamilyen sajátos módon vagy épp környezetben mondták el a nekik jutott sorokat. Volt, aki otthon, mások próbán, valaki a szabadban, más egy mozgólépcsőn szavalt a kamerába, de olyan is volt, akik bábozott hozzá. Végül 56 fővárosi és vidéki társulat tagsága, valamint függetlenek készítették el a mobilos változatot, amelyet az egyes színekre bontva lehet megnézni a Színházak Éjszakája YouTube csatornáján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.