Hirdetés

Már több gyorsétteremben is robotok sütik a sült krumplit



|

A Flippy 2 sokkal hatékonyabb az emberi munkaerőnél, és még csak bele sem un a monoton feladatba.

Hirdetés

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy egy gyorsétterembe betérve kihűlt, vagy nem megfelelően sózott sült krumplit kapott, ami az egész élményt képes elrontani, hiába csak egy köretről van szó.

Többek között erre kínál megoldást a dél-kaliforniai Miso Robotics Flippy 2 nevű robotja, amelyet a sült burgonya elkészítésére fejlesztettek ki, és már több amerikai gyorsétteremláncban is bizonyítja, hogy jobban teszi a dolgát az emberi munkaerőnél.

Az 5 éven át fejlesztett, autóipari ihletésű Flippy 2 egyenesen a rendelésfelvételi rendszertől kapja az utasítást, így azonnal nekilát a burgonya olajos fürdetésének, amikor bepötyögjük vagy elmondjuk a kívánságunkat. A gyártó által kamerás távfelügyelettel is ellenőrzött robot a teljes folyamatot kezeli a fagyasztóból való kivételtől a dobozolásig, az emberi személyzetnek így csak az átadásról kell gondoskodnia.

"Mindezt pedig gyorsabban vagy pontosabban, valamint megbízhatóbban és boldogabban teszi, mint a legtöbb ember."

- jellemzi a Flippy 2 munkamorálját Mike Bell, a Miso vezetője a Reutersnek nyilatkozva.

Hirdetés

A robot már olyan étteremláncokban dolgozik, mint az idehaza a Kalandférgek című filmből ismerős White Castle, a San Diegó-i Jack in the Box, vagy a CaliBurger. Bell elmondása szerint a vendégek csak az első látogatáskor csodálkoznak rá a masinára, utána viszont észre sem veszik, hogy egy jókora robotkar zsonglőrködik az olajsütőnél, a munkatársak pedig örülnek, hogy nem kell a krumplikkal vacakolniuk.

A Miso Robotics korábban egy hamburgerhúsokra belőtt géppel is előállt (ez volt a Flippy), a cég következő dobása pedig egy olyan szerkezet lesz, amely az italok előkészítésének feladatát veszi át a személyzettől. Ha a vállalaton múlik, itt sem áll meg a folyamat, Bell szerint ugyanis egy napon a gyorsétterembe betérő embereknek már az lesz a furcsa, hogy volt idő, amikor még nem robotok készítették el a menüjüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.