Hirdetés

Mark Zuckerberg és Bill Gates egyesítette erőit a koronavírus ellen



|

A Facebook alapítója is jelentős összeggel szállít be az egykori Microsoft vezér projektjébe, céljuk egy működő kezelési forma megtalálása.

Hirdetés

Bár jelenleg még az elfogultabb vélemények is arról szólnak, hogy egy évnél korábban senki ne számítson sorozatgyártásra alkalmas, egyértelműen működő vakcinára a COVID-19 ellen, a kutatás gőzerővel halad, és sokféle szervezet próbálkozik sokféle módszerrel. Az egyik ilyen szereplő a Bill & Melinda Gates Alapítvány, amely természetesen nem azt jelenti, hogy az egykori Microsoft alapító és felesége kukkol mikroszkópokba, miközben géneket szögel egymáshoz. Ehelyett létrehoztak egy COVID-19 Therapeutics Accelerator nevű projektet, amely pénzügyi támogatást kínál az ígéretes megoldásokkal jelentkezőknek.

Hirdetés

A CTA 125 millió dolláros alaptőkével indult március elején, amelybe a Gates házaspár alapítványán kívül olyanok is pumpáltak már tőkét, mint a Mastercard vagy a Wellcome nevű jószolgálati alapítvány. Most pedig ismét egy tech-guru és házastársa által pátyolgatott karitatív szervezet jelentkezett némi pénzmaggal.

A Chan Zuckerberg Initiative két alapítja, Mark Zuckerberg és Priscilla Chan most 25 millió dollárral tolta meg a CTA támogatási alapját. Közleményük szerint azért ezt a projektet támogatják, mert itt főleg a már ígéretesnek tűnő ellenszerek klinikai tesztjeit végző kutatók és szervezetek anyagi hátterét segíthetik, márpedig a jelen helyzetben a teljesen új kísérletezgetések helyett ez az a módszer, amivel valószínűleg a leggyorsabban sikerülhet igazolni valamelyik gyógyszer eredményességét és közben megbizonyosodni arról, hogy mellékhatások szintjén nem veszélyes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.