Hirdetés

Még több részlet kiderült a mesterséges intelligenciával felturbózott Galaxy S24 telefonokról



|

A fotózási képességek mellett egyre csak bővül az új Samsung telefonok tudáskészlete, az AI-funkciókkal az elkészült képek utófeldolgozása pofon egyszerűvé válik.

Hirdetés

Pár nap választ el minket az új Galaxy S telefoncsalád bemutatkozásától, bár aki meglepetésekre vár, minden bizonnyal csalódni fog, hiszen az elmúlt két hétben szinte nem volt olyan nap, amikor ne derült volna ki valamilyen adat vagy képesség a jövevényekről. A szivárogtatásoknak köszönhetően lényegében mindent tudni az S24-ekről, a hangzatos "Galaxy AI is here" szlogen mögött rejlő részletekről azonban vélhetően a hivatalos bejelentést követően állhat össze a teljes kép.

Amit eddig tudni, mindenképp izgalmasnak vehető, egyelőre azt látni, hogy a Samsung nemcsak amolyan kísérő üzenetként használja a mesterséges intelligenciát, hanem kisebb-nagyobb fejlesztésekkel készül, amik megkönnyíthetik, változatossá tehetik a mindennapi használatot. Elájulni talán kevesen fognak az új funkcióktól, de érdekes lesz látni az első felhasználói visszajelzéseket a kibővült képességekkel rendelkező billentyűzetről vagy az elkészült fotókat érintő szerkesztési funkciókról.

Hirdetés

Könnyű ezt mondani egy olyan gyártó esetén, aki január 17-re időzíti a teljes okostelefonos kínálatát meghatározó termékcsaládjának bejelentését, hiszen bármi, ami ezt követően érkezik, a Galaxy S24-gyel kerül összevetésre; különösen akkor, ha "AI" címkéket használnak a kiemelt tulajdonságok között.

A versenytársak minden bizonnyal felkészültek, és már javában dolgoznak a szöveg- és hangalapú bevitelek új verzióin, vagy épp finomítják a fotókészítést és -feldolgozást úgy, hogy pl. két gombnyomásra tökéletesen kivágható és beilleszthető legyen egy nem odaillő vagy épp hiányzó objektum. A Galaxy S24-es egyik átmeneti kiváltsága lesz ez a még hatékonyabban, a mesterséges intelligencia segítségével működő funkció, ami ismerős lehet a korábbi csúcsmodellekből és a Google Pixel készülékekből. A pontos részletek még homályban, pár nap múlva azonban sok minden kiderül arról, mennyire mély az AI-integráció a fotózási és videózási funkciókban. Nagy esély mutatkozik arra is, hogy a zoom-kamera digitális nagyítását is megtámogatják extra algoritmusokkal, akár elérve olyan képminőségi szinteket, ami hardveresen egyébként nem lehetséges a készülék által.

Ehhez társul a Samsung billentyűzet fejlődése, ami leginkább azok számára lehet érdekes, akik a privát életük mellett munkavégzésre is használják a telefont, a szövegfelismerésen túlmutatóan magán és üzleti stílusokra formálhatók begépelt üzenetek és a Notes-ba rögzített jegyzetek, továbbá a szövegezés hangvétele is variálható, akár a káromkodás azonnali kiszűrésével és emoji-használat finomításával.

Kicsit sci-fi, és elsőre felesleges, túltolt funkcióknak tűnhetnek, azonban a digitális tartalomgyártás erősen erre felé halad, most épp az okostelefonok vannak soron. A Pixel 8 már mutatott ebből valamit, a január 17-én bemutatkozó Galaxy S24-ek csak ezt az irányt erősítik tovább.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.