Hirdetés

MI-vel fordítja le a podcasteket a Spotify



|

Az OpenAI technológiáját veti be a szolgáltató, hogy a műsorvezetők a saját hangukon, de más nyelveken szólalhassanak meg.

Hirdetés

A Spotify mostanság mintha rátaposott volna a gázra, hiszen szeptemberben két hasznos új funkciót is bejelentettek a napszaktól függő és a valós időben, közösségileg variálható lejátszási listák formájában, ez azonban csak a kezdet volt, az igazi ínyencséget a hónap végére tartogatta a vállalat.

A svéd szolgáltató szerint már több mint 100 millióan hallgatnak podcasteket náluk, egy új fejlesztés pedig lehetővé teszi, hogy még ennél is szélesebb tömegek élvezhessék az egyre népszerűbbé váló beszélgetős műsorokat.

Hirdetés

A Spotify ugyanis mostantól mesterséges intelligencia által lefordított podcasteket is kínál, méghozzá úgy, hogy a célnyelven is megmarad a műsorvezetők hangszíne és jellegzetes beszédstílusa. A zenestreaming-platform ezt a ChatGPT fejlesztéséért is felelős OpenAI Whisper néven futó MI-modelljével éri el, amely a gépi beszéd jelenlegi csúcstechnológiáját képviseli.

A Whisper már rövid mintákból is képes élethű hangokat generálni, s habár biztonsági okokból a nagyközönség számára még nem elérhető, a Spotifyjal kötött partnerség révén már munkára fogták. A gépi fordítású podcasteket a Translation Hub nevű felületen egy helyen is megtalálhatjuk, jelenleg az Armchair Expert, valamint Steven Bartlett és Lex Fridmann műsorainak epizódjaival a listán.

A világszerte elrajtoló és az ingyenes felhasználók számára is hozzáférhető MI-szolgáltatás kezdeti szakaszában csak korlátozott számú tartalom áll majd rendelkezésre, kizárólag spanyol, francia és német nyelven, ám a Spotify azt ígéri, hogy a későbbiek során a műsorok és a támogatott nyelvek repertoárja is bővülni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.