Hirdetés

Most kattints, ha nem láttál még videojátékozó oroszlánfókát|

Videón rögzítették, milyen ügyes játékossá vált az amerikai haditengerészet állományában szolgáló oroszlánfóka.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hadereje a Marine Mammal Program keretében összesen 120 oroszlánfókát és delfint alkalmaz, jórészt felderítési és mentési feladatokra, mivel ezek a tengeri emlősök egész egyszerűen jobban teljesítenek, mint az emberi kollégáik.

Az állatok kiképzése azonban aprólékos és fáradságos folyamat, amelyben még a videojátékoknak is jut némi szerep. A haditengerészet nemrég egy látványos filmen demonstrálta, hogy milyen jól megy a gaming az állományt gyarapító fókáknak.

Hirdetés

A videojátékos idomítás lényege, hogy az állat szigorúan a célra koncentrálva megtanulja kizárni a környezeti hatásokat. A haditengerészetnél ezért egyszerű kurzormozgatós játékokkal edzik a fókákat, akik a tudósokat figyelve tanulták meg, hogy miként is kell megoldani a kijelzőn felbukkanó kihívásokat. Az alábbi, lenyűgöző videón azt láthatjuk, hogy az egyik oroszlánfóka néhány másodperc alatt elkap egy pixelhalat a kurzor terelgetésével.

A Marine Mammal Program közleménye szerint a csapat legügyesebb tagja Spike, aki még az összetettebb labirintusokat is átlagosan 6 másodperc alatt képes teljesíteni, esetenként akkor is, ha a feladat megoldásáért nem jutalmazzák étellel vagy egyéb pozitív visszajelzésekkel. A program fennállása óta Spike és két barátja már több mint 450 menetet nyomtak le.

Aki pedig azért aggódik, hogy az állatoknak esetleg nincs jó soruk a haderő kötelékében, az gondolja újra a dolgot: a haditengerészet közlése szerint a programba bevont 120 állatért egy 300 fős csapat felel, akik az emlősök minden igényéről gondoskodnak.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.