Hirdetés

Most kattints, ha nem láttál még videojátékozó oroszlánfókát



|

Videón rögzítették, milyen ügyes játékossá vált az amerikai haditengerészet állományában szolgáló oroszlánfóka.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hadereje a Marine Mammal Program keretében összesen 120 oroszlánfókát és delfint alkalmaz, jórészt felderítési és mentési feladatokra, mivel ezek a tengeri emlősök egész egyszerűen jobban teljesítenek, mint az emberi kollégáik.

Az állatok kiképzése azonban aprólékos és fáradságos folyamat, amelyben még a videojátékoknak is jut némi szerep. A haditengerészet nemrég egy látványos filmen demonstrálta, hogy milyen jól megy a gaming az állományt gyarapító fókáknak.

Hirdetés

A videojátékos idomítás lényege, hogy az állat szigorúan a célra koncentrálva megtanulja kizárni a környezeti hatásokat. A haditengerészetnél ezért egyszerű kurzormozgatós játékokkal edzik a fókákat, akik a tudósokat figyelve tanulták meg, hogy miként is kell megoldani a kijelzőn felbukkanó kihívásokat. Az alábbi, lenyűgöző videón azt láthatjuk, hogy az egyik oroszlánfóka néhány másodperc alatt elkap egy pixelhalat a kurzor terelgetésével.

A Marine Mammal Program közleménye szerint a csapat legügyesebb tagja Spike, aki még az összetettebb labirintusokat is átlagosan 6 másodperc alatt képes teljesíteni, esetenként akkor is, ha a feladat megoldásáért nem jutalmazzák étellel vagy egyéb pozitív visszajelzésekkel. A program fennállása óta Spike és két barátja már több mint 450 menetet nyomtak le.

Aki pedig azért aggódik, hogy az állatoknak esetleg nincs jó soruk a haderő kötelékében, az gondolja újra a dolgot: a haditengerészet közlése szerint a programba bevont 120 állatért egy 300 fős csapat felel, akik az emlősök minden igényéről gondoskodnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.