Hirdetés

Nem a világ legokosabb terroristája az a férfi, aki fel akarta robbantani az internetet



|

Pedig a bíróságon azt állította, ő bizony nem hülye, tudja mit csinál.

Hirdetés

Nem akármilyen sztori érkezett az USA-ból, egész pontosan Texas államból, ahol egy helyi férfi "fel akarta robbantani" az internetet. A sztori egyszerre komikus és tragikus, hiszen a főszereplő a tervével akár évtizedekre is rács mögé zárhatta magát.

Történt ugyanis, hogy előzetes letartóztatásba került Seth Aaron Pendley, az a 28 éves texasi férfi, aki robbanószereket akart beszerezni egy titkos ügynöktől a Texas állami Fort Worth-ban, melyekről utólag persze kiderült, hogy nem voltak igaziak.

A nyomozók szerint Pendley C-4-es robbanószerrel akarta megtámadni az Amazon egyik adatközpontját (AWS), ehhez azonban még át is kellett volna kocsikáznia a fél országot, hiszen a célpontja a Virginia állambeli Ashburn volt, mely egy kb. 20 órás út a "terrorista" lakhelyétől.

Hirdetés

Az Ashburni adatközpont több mint 100 tárhelyszolgáltató otthona, továbbá innen üzemel a felhőtárhelyek többsége is. A férfinek, aki a bíróságon magabiztosan állította, hogy ő márpedig nem hülye, az volt a terve, hogy az internet kb. 70%-ával végezzen, ezzel bosszantva az oligarchákat és a háttérhatalmakat.

A terroristát már régóta figyelhette az FBI, hiszen aktív Trump-támogatóként ő is jelen volt a Capitolium lerohanásakor és aktívan részt vett erőszakot hirdető blogok adatfolyamában is. Ezeken az egyébként teljesen nyilvános blogokon részletesen leírta, hogy miért tökéletes célpont az ashburni Amazon adatközpont és, hogy ugyan ő nem egy "dumbass" öngyilkos merénylő, hajlandó fiatalon meghalni a jó ügy érdekében.

Szerencsére a terve hamar meghiúsult, a következő kitervelésére pedig akár 20 éve is lehet egy állami börtönben. Az internet pedig köszöni, jól van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.