Hirdetés

Mi is az a teraflop? Videóban magyarázzuk el



|

Megkíséreljük röviden és érthetően elmagyarázni azt a kifejezést, ami az új konzolgeneráció kapcsán mostanában a leggyakrabban előkerül.

Hirdetés

Korábban a processzor típusával és órajelével ment a számháború, mostanában azonban egy új kifejezés mentél indult be az izmozás. Az órajelből valóban nagyjából reális képet lehet kapni arról, milyen teljesítményű az adott gép, de mostanában egyre gyakrabban helyettesíti mindezt egy szám, a teraflop érték.

Hirdetés

Legújabban a két idén érkező játékkonzol, a PlayStation 5 és az Xbox Series X kapcsán dobálóznak ezzel gyártók és rajongók egyaránt - pedig sokan közülük nem is tudják, mit is takar ez a mutató, és fontos-e egyáltalán annyira, mint amennyire hangosan licitálnak vele. Legújabb magyarázó videónkban konkrét válaszokkal szeretnénk szolgálni nektek. 

Amennyiben tetszett nektek ez a kis gyorstalpaló, mindenképpen hagyjatok egy like-ot a videó alatt, a kommentek között pedig bátran meséljetek, milyen hasonló szakzsargonok kapcsán néznétek még ilyen magyarázókat. Ha még nem tettétek volna, mindenképp iratkozzatok fel csatornánkra:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.