Hirdetés

A kreatívoknak kedveznek a középpályás Asus ZenBookok



|

Prémium külső vagy jó teljesítmény? Az Asus ZenBookoknál egyszerre megkapod mindkettőt akár AMD, akár Intel alapokon, ráadásul az új 431-es modellekkel az ár is barátságos szinten lesz.

Hirdetés

Egyszerűnek hangzik, pedig komoly számítási teljesítményre és modern komponensekre van szükség egy laptopnál, ha kreatív feladatokat szeretnél elvégezni. A kép- és videoszerkesztés, rajzolás digitalizálótáblával vagy programozás mind sok erőforrást igényelnek. A ZenBook UM431/UX431-es modelljeinél ezzel nem lesz probléma és közben a strapabíró, elegáns külsőről sem kell lemondanod, szóval tényleg ajánlott most tovább olvasni.

Hirdetés

Olcsó gép a felső polcról

A ZenBookok sokáig a prémium kategóriában versenyeztek, azonban ez szerencsére megváltozott és ma már abszolút elérhető, középkategóriás áron is lehet kiváló, modern példányokat beszerezni. Az elegáns, szálcsiszolt külsőhöz a fém készülékház által garantált masszív felépítés társul és még így is csupán 1,45 kg a 13 colos házba szerelt 14"-os kijelzős laptop. A szép külső mellett az ergonómiára is odafigyeltek, amelynek egyik kulcspontja az ErgoLift zsanér. Ez 4,5 fokban megemeli a gép alsó felét, így kényelmesebb a gépelés.

Szintén a modern megjelenéshez tartozik (és nem mellesleg hasznos is) a NanoEdge káva, amely alig szélesebb 6 mm-nél. Ez egy 14 colos, 100% sRGB-re képes kijelzőt fog közre, amely nagy fényerejű, kontrasztos képet biztosít.

Az alsó részen a billentyűzet természetesen háttérvilágítást is kapott, elrendezése pedig az egyik legjobb a mezőnyben: még a kurzorvezérlőket sem kellett összezsúfolni, pedig a két oldalán még 4 hangszóró is van, hogy a hangzással se legyen gondod. A touchpadba integrált ujjlenyomat-olvasó mellett az Asus extrája sem maradt le, a NumberPad. Egyetlen pöccintés és a touchpad máris numerikus billentyűzetként funkcionál - végtelen táblázatok kitöltésénél, illetve sok-sok számításnál nagy-nagy segítség.

A gép oldalára is érdemes vetni egy pillantást. A HDMI és a töltőport mellett természetesen több USB, valamint Type-C USB is van, és ha már a kreatívoknak szánt notebookról beszélünk, hát egy igazán praktikus SD-kártyaolvasót is találsz a jobb élen. 

Intel vagy AMD?

A ZenBook UM431/UX431 esetén nem vagy belekényszerítve egyik platformba sem: te választhatod ki, hogy AMD Ryzen vagy Intel Core alapokra épített gépet szeretnél-e a következő években hű társadul. Válaszd bármelyiket is, a sebességgel nem lesz gondod, az elegendő memória mellett SSD-ről fut az operációs rendszer, a 47 Wh-s akkumulátorral pedig akár több mint 10 órán keresztül használhatod ZenBookodat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.