Hirdetés

Az 5 legjobb LEGO Harry Potter szett, amitől minden rajongó boldog lesz



|

A gigantikus Roxfort-kastélytól a titkokat rejtő könyvekig számos izgalmas LEGO készlet közül válogathatunk.

Hirdetés

Elvétve akadnak más licencelt LEGO készletek is, de a LEGO Star Wars mellett a LEGO Harry Potter sorozatban alkotnak legaktívabban a tervezők. A franchise népszerűsége töretlen, tizenkét évvel az utolsó film bemutatkozása után is újabb és újabb rajongókat gyűjt - persze mind a könyvek, mind az adaptációk kortalanok, generációk nőnek fel és fognak a jövőben is felnőni úgy, hogy meghatározó szerepet játszik majd életükben a varázsvilág felfedezése.

A LEGO is sorra szállítja a látványos készleteket, melyek között találhatók egyszerűbbek és bonyolultabbak is: most kiválogattunk ötöt, ami szerintünk minden rajongót képes boldoggá tenni.

Hirdetés

LEGO Harry Potter - Roxfort pillanatai

Kezdjük is rögtön egy alsorozattal, ami hat szettből áll. A Roxfort pillanatai tagjai LEGO-ból megépíthető könyvek, amiket összecsukva elrejthetünk a polcon, szétnyitva viszont lapok helyett egy diorámát rejtenek, és három minifigura is jár hozzájuk. A Sötét varázslatok kivédése óra (76397) mellé Neville, Hermione és Rémszem, a Jóslástanórához (76396) Harry, Parvati Patil és Trelawney professzor, a Bűbájtanórához (76385) Flitwick professzor, Cho Chang és Harry, a Bájitaltan órához (76383) Malfoy, Seamus és Piton, a Gyógynövénytanórához (76384), Cedric, Neville és Bimba professzor, az Átváltozástan órához (76382) pedig McGalagony, Ron és Hermione tartoznak. Összecsukva és szétnyitva is jól mutatnak.

LEGO Harry Potter és Hermione Granger (76393)

Lehet, hogy minifiguraként már megvannak, de most 26 cm magas modellként is megszerezheted Harry és Hermione LEGO kiadását. A két figura egy szettben kapható, mindkettőhöz tartozik egy megépíthető pálca is, és természetesen mozgathatók mind a kezeik, mind a lábaik. Harryhez még levehető szövetköpeny is tartozik.

Az Abszol út (75978)

Haladva az összetettebb szettek felé, a következő az Abszol út, ami a varázslók bevásárlóutcájának több üzletét és számos fontos karakterét foglalja magába. Megépíthetjük Ollivander varázspálcaboltját, a Weasley-k tréfás üzletét, Florean Fortescue fagylaltozóját, a Scribbulus penna- és tintaboltot, a Czikornyai és Patzát, valamint a Kviddics sportszaküzletét. A szett része 14 figura is, köztük négy, még soha nem látott: Gilderoy Lockhart, Florean Fortescue, Lucius Malfoy és a Reggeli Próféta fotósa is itt debütál.

Roxfort kastély (71043)

Méretes és nagyon részletes a 6020 darabból álló Roxfort kastély, ami a Harry Potter-széria legfontosabb eseményeinek ad otthont. Az óriási épületben összeállíthatjuk a Nagytermet, a Titkok kamráját, vagy épp azt a helyet is, ahol varázslósakkot játszottak hőseink, továbbá összerakhatjuk a Fúriafüzet, Hagrid kunyhóját, vagy azon csónakokat, amiken a diákok megérkeztek. 27 mikrofigura mellett a négy ház alapítói is megjelennek minifiguraként.

 

Roxfort Expressz

Kétféle Roxfort Expresszt is megkaparinthatunk, egyik izgalmasabb, mint a másik. A 75955-ös számmal jelölt, kisebb készlet 801 darabos, a 9 és háromnegyedik vágányon álló vonat elejét építhetjük meg, amire az ifjú Potterék készülnek felszállni. A gyűjtők viszont jobban fogják szeretni az 5129 darabos gyűjtői kiadást (76405), ami a vonat 1:32 arányú mása mellett 20 minifigurát is tartalmaz, részletesen kidolgozták a fülkéket, és még világító kockák is fokozzák az élményt. Egy karral elindíthatjuk a gőzmozdony ringatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.