Hirdetés

Hibaüzenetet kaptál az iPhone-od javítása után? Ezért lehet



|

Saját magad javítottad az iPhone-odat, vagy egy nem hivatalos szervizben csinálták meg? Valószínűleg értesítést kapsz a zárolási képernyőn és a beállításokban.

Hirdetés

Ha az iPhone készüléket nem hivatalos szervizközpontban vagy nem hitelesített szakember javította, eredeti Apple-alkatrészekkel, a szoftver automatikusan felismeri ezt, és hibaüzenetet jelenít meg. Az iPhone X generációtól kezdve minden Apple okostelefon rendelkezik ezzel a funkcióval. Miért történik ez? A FixShop szakértője elmagyarázta, mi okozza ezt a jelenséget, és hogyan kell eljárni.

Miért jelenik meg hibaüzenet az iPhone-on?

Az Apple elkötelezett amellett, hogy a készülékeket kizárólag tanúsított technikusok vagy hivatalos javítóműhelyek javítsák. Ezért a fejlesztők minden új okostelefonba olyan szoftvert építettek be, amely automatikusan regisztrálja a nem szakszerű javításokat vagy a nem eredeti alkatrészeket.

Értesítések a kezdőképernyőn és a beállításokban

Ha iPhone-od egy alkatrészét nem hivatalos javítóműhely cserélte ki, vagy nem eredeti alkatrészre cserélték, a következő értesítések valamelyike jelenik meg a zárolási képernyőn:

  • "Nem sikerült ellenőrizni, hogy ez az iPhone eredeti Apple alkatrészt használ-e."
  • "Fontos üzenet"
  • "Ismeretlen alkatrész"

Ha telefonodat eredeti, új Apple-alkatrészekkel javították, akkor itt megjelenik az "Eredeti Apple-alkatrész" üzenet.

Szolgáltatási előzmények a beállításokban

Még ha iOS 15.2-nél régebbi operációs rendszerrel rendelkező iPhone-od van, akkor is láthatod a beállításokban, hogy a javítás során új, eredeti Apple-alkatrészeket használtak-e vagy sem. Mindössze annyit kell tenned, hogy megnyitod a beállításaidat, rákattintasz az "Általános" menüpontra, majd kiválasztod az "Információ" lehetőséget. Ha az iPhone-odat korábban már javították, itt láthatod az Alkatrészek és szerviztörténet részt.

Részletesebb információk az alkatrészekről

Az iOS 15.2 vagy újabb iOS-t futtató iPhone-okon részletesebb információkat láthatsz a kicserélt alkatrészekről. Ismét csak menj a beállításokhoz, nyisd meg az "Általános" menüpontot, és kattints az "Információ" menüpontra. Az iPhone XR, XS és iPhone SE készülékeken ellenőrizheted, hogy a zseblámpa cseréje megtörtént-e. Ezenkívül az iPhone 11 esetében azt is megmutatja, hogy a kijelzőt kicserélték-e.

Az iPhone 12, 13 és 14 esetében a legtöbb információt a cserélt alkatrészekről is megtudhatod, többek között arról, hogy a hátlap, a TrueDepth kamera vagy a hátsó kamera változott-e.

Mi a teendő, ha megkapja ezt a figyelmeztetést? 

A FixShop technikusa hangsúlyozza, hogy a nem eredeti alkatrészek visszahívása vagy egy nem tanúsított szervizközpontban végzett javítás semmilyen módon nem befolyásolja az iPhone teljesítményét. A zárolási képernyőre vonatkozó értesítés 4 nap után automatikusan eltűnik, de a figyelmeztetés továbbra is megmarad a készülékinformációban.

Ha nem szeretnéd, hogy iPhone készüléked ilyen értesítéseket jelenítsen meg, javíttasd meg egy minőségi eredeti alkatrészeket használó, tanúsított javítóműhelyben. Ha saját magad szeretné megjavítani telefonod, javasoljuk, hogy használd a FixShop webhelyén található gyakorlati útmutatókat. Ezek elmagyarázzák a helyes eljárást és azt, hogy mire kell figyelni.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.