Hirdetés

Így regisztrálj HU domain nevet könnyedén, akár 5 évre!



|

Az idei változásoknak köszönhetően rugalmasabb és egyszerűbb lett a .HU domain nevek regisztrációja.

Hirdetés

Egy személyes blog vagy céges weboldal indítása során a legfontosabb lépések közé tartozik a megfelelő .HU végződésű domain név kiválasztása és regisztrációja. Hiszen ez a rövid karakterlánc lesz az, ami a látogatók által a böngésző címsorába kerül és azonosítja a weboldalunk tartalmát vagy minket, illetve magát a vállalkozást és annak tevékenységét.

Hirdetés

A 2021. július 1-től életbe lépett változásoknak köszönhetően rugalmasabban válik tervezhetővé egy-egy .HU domain név regisztrációja, hiszen akár több évre, hosszabb távon is lefoglalhatóvá válik az adott domain. A korábbi, kizárólag 2 éves periódust biztosító eljárás az idei év közepétől 1-5 évre változott, a felhasználó maga döntheti el, hogy ezen az időtávon belül milyen hosszan kívánja használatba venni a domaint. Ráadásul ezzel a .HU végződés könnyebben összeegyeztethető a nemzetközi domain nevek (.EU, .COM, .NET stb.) periódusaival is, nem szükséges külön adminisztrációs időtengelyt készíteni a .HU domain számára.

A változásoknak köszönhetően kedvező feltételek mellett regisztrálhatunk .HU domain nevet.

A regisztráció során kiválasztott időszakot a folyamat lezárását követően érdemes leellenőrizni a .HU Domain Nyilvántartó erre a célra készített aloldalán, hiszen ez a felület nyújtja azt a fajta plusz megerősítést, hogy az adott domain név valóban az igénylő választása szerinti időszakra került delegálásra. Egy esetleges regisztrátorváltás során ez az egyezőség különösen fontossá válik, hiszen ha netán a regisztrációnál az 1-5 éves időszaknál hosszabbra fizetett elő a felhasználó, akkor az átregisztrálás során kérdésként jelenik meg, hogy a Nyilvántartó rendszerében rögzített időszak és a fizetett periódus közötti különbséggel mi lesz, és miképp kezelhető ez az új regisztrátor segítségével. Érdemes a teljes transzparencia érdekében egyeztetni az aktuális regisztrátorral, ha bármilyen eltérés tapasztalható a Nyilvántartó adatbázisának ellenőrzése során.

A változások azonban ezzel még nem értek véget, a már meglévő domaintulajdonosok is rendelkeznek az 1-5 éves időszakkal, csak épp a meghosszabbítási/megújítási oldalon. Tehát a korábban regisztrált, és épp a lejárata felé tartó domain név akár 5 évre is meghosszabbítható, ami kifejezetten segíti és egyszerűsíti az ehhez kapcsolódó adminisztrációt. A regisztrátor oldalán érdemes áttekinteni az erre vonatkozó árlistákat, hogy pontos képet kaphassunk a rövid vagy hosszú távú költségekről.

Aki bővebben szeretné megismerni a .HU domain érintő szabályváltozásokat, böngéssze át a Nyilvántartó oldalán az ehhez kapcsolódó részletes tartalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.