Hirdetés

Ilyen, amikor az okoseszközeid teljes összhangban vannak



|

Megmutatjuk a legújabb Huawei kütyüket.

Hirdetés

Lassan, de biztosan megvetették lábukat életünk mindennapjaiban az elektronikai eszközök, manapság pedig már el sem tudnánk képzelni, milyen nehéz is lenne nélkülük. A technológia fejlődésével egyre több és több hagyományos eszközünket váltotta ki az okostelefon, emellett pedig megjelentek új készüléktípusok is, amelyek nagyobb biztonságot és kényelmet hoztak életünkbe.

A kínálat pillanatok alatt hatalmasra duzzadt, a rengeteg szakzsargon és speciális funkció miatt igen nehéz jól kiválasztani, melyik termékkel jársz a legjobban. A következő oldalakon bemutatunk három okoseszközt, amelyek a maguk nemében különlegesek, és mindenképpen megéri közelebbről is megvizsgálnod őket.

Hirdetés

Egy puzzle elemei

Rengeteg cég verseng a felhasználók kegyeiért, ami természetesen ideális, a választás során azonban érdemes megfontolni azt, hogy mégis egy gyártótól válogassuk össze termékeink zömét. Ilyen gyártó nem sok létezik, ám amelyek kellően széles termékskálával vannak jelen a hazai piacon, azokról könnyű elhinni, hogy megbízható, minőségi készülékeket kínálnak modern funkcionalitással. Ez a szempont már csak azért is érdekes, mert ha sikerül a főbb eszközöket azonos gyártótól beszerezni, az egyben garancia arra nézve is, hogy ezek együtt fognak működni egymással, kompatibilitási problémáktól nem kell tartanod. És ez még csak az egyik előny.

Az azonos ökoszisztémába kapcsolható készülékekhez általában egyedi, különleges szolgáltatások is elérhetők lesznek, amelyek önmagukban is vonzóak lehetnek.

Például vehetjük a Huawei MateBook laptopokat, amelyek megfelelő Huawei mobiltelefonokkal képesek egyedi módon összekapcsolódni, majd ezt kihasználva windowsos PC-den megjelenítheted telefonod képét, és itt futtathatsz mobilos applikációkat is, vagy hozzáférhetsz az ott tárolt adataidhoz. Szintén extra szolgáltatást nyújt az Ai Life és a Huawei Egészség is, amelyek tökéletesen simulnak bele a HMS-ökoszisztémába (Huawei Mobile Services), hogy gondtalanul használhasd TWS fülhallgatódat, Huawei Watch okosórádat vagy éppen hordozható hangfaladat. Feltett szándéka a Huaweinek, hogy idén temérdek extra készülékkel örvendezteti meg a felhasználókat, ezáltal a teljes ökoszisztéma tovább erősödhet, és kiterjedtebbé válhat, hogy mindenki megtalálhassa benne következő kedvenc kütyüjét.

Huawei nova 9 SE (129 990 Ft)

Óriás kijelzője és nagy felbontású kamerája mellett árával hódít az új, megfizethető nova 9 SE, amelynek már a külseje is a prémium kategóriát idézi.

Bár izgalmasak és érdekesek a csúcsmobilok, a felhasználók döntő többsége végül a megfizethető középkategóriából választ telefont. Éppen ezért ez a szegmens kiemelten fontos a gyártók számára: a barátságos ár ellenére nem árt néhány látványos extrával is csalogatni a vásárlókat, hogy kitűnjenek az óriási kínálatból. A tavaly bemutatott nova 9 kis testvére, a nova 9 SE több ilyen figyelemfelkeltő extrával is büszkélkedhet.

Eleganciából jeles

Vékony és szinte teljesen kávamentes (mindössze 1,05 mm vastag a keret) az új Huawei mobiltelefon, amelynek szédítően magas, 94,85 százalékos készülékház-kijelző arányát a 6,78 colos FullView kijelzővel sikerült elérni. A full HD+ felbontású IPS LCD-panel 90 Hz-es frissítésre képes, és mindössze a szelfilyuk töri meg felül, középen. A telefont a legújabb Snapdragon 680-as rendszerchip hajtja, amely 6 nm-es gyártástechnológiával készült, ezért a nyolcmagos kiépítés ellenére is rendkívül takarékos. A 4000 mAh-s akkumulátort a 66 wattos SuperCharge technológiának köszönhetően mindössze 15 perc alatt 60 százalékra töltheted a készülékhez mellékelt gyorstöltőfej segítségével.

Bár megfizethető, középkategóriás mobilról van szó, az elő- és hátlapot egyaránt strapabíró üvegborítás védi, nem hiányzik az ujjlenyomat-olvasó, a 8 GB RAM mellett található 128 GB tárhely pedig mindenre elegendő.

A nova 9 SE-n a legújabb, Androidra ültetett EMUI 12 kezelőfelület fut, amelyen elérhető a teljes HMS ökoszisztéma, beleértve a Petal Searchöt is, amely segít minden applikációt beszerezned, amire csak szükséged lehet.

Fotózásra termett

A kijelző és a szép külső mellett a legtöbben a mobil fényképezési és videózási lehetőségeit tartják fontosnak, ezért ezt sem hanyagolta el a Huawei. A nova 9 SE quadkamerás telefon; a kamerák közül a hátlapi főegység egy 108 MP-es, f/1.9-es szenzor, ezzel csodálatos képeket készíthetsz akár gyengébb fényviszonyok mellett is, videózás közben pedig az elektronikus képstabilizálás is segítségedre lesz. Emellett egy 8 MP-es, széles látószögű (112 fok) kamera, valamint egy makró és egy mélységérzékelő is került a nagyobb testvérnél megismert kétkörös elrendezésbe. A szelfikért egy 16 MP-es szenzor felel, ráadásként pedig videórögzítés közben is válthatsz a két oldal kamerái között, vagy egyszerre is rögzítheted a két képet.

Adatok:

  • Snapdragon 680 SoC
  • 6,78", IPS LCD, FHD+, 90 Hz kijelző
  • 8/128 GB RAM/tárhely
  • 108+8+2+2/16 MP hát-/előlapi kamerák
  • gyro-EIS képstabilizálás, HDR-felvételek
  • Wi-Fi 5, NFC, 4G, GPS, Type-C, ujjlenyomat-olvasó
  • 4000 mAh akku, 66 W gyorstöltés
  • Android 11, EMUI 12
  • 164,6×75,6×7,9 mm, 191 g

Huawei MatePad 10.4 2022 (139999 Ft - Wi-Fi-verzió)

Szórakozás, tanulás vagy éppen munka - egy kiegyensúlyozott tudású tablet komoly segítség lehet a mindennapokban, pláne akkor, ha nem kerül egy vagyonba.

Hazánkban is jól ismert a MatePad termékcsalád több tagja, egészen a belépőszinttől a közép-felső kategóriáig, különböző méretekben. A 10,4 colos képátló ideális a legtöbb felhasználási területre, ezért a legújabb MatePad is ezt a méretet kapta, ám ahhoz, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni minőség terén, 2K-s felbontású IPS-kijelzőpanelt (2000×1200, 5:3 képarány) alkalmaztak a mérnökök. Ez filmnézés és játék vagy éppen böngészés és rajzolás során is sokat számít, a kép sokkal élesebb, a színek élethűbbek, és a fényerővel sem lesz gondod.

Valami új, mégis ismerős

A 2022-es MatePad 10.4-et egy saját fejlesztésű, nyolcmagos Kirin 710A központi egység hajtja, amely takarékos, így a gyorsan feltölthető 7250 mAh-s akkumulátorral 12 órán keresztül gondtalanul használhatod táblagépedet. A többféle szín mellett nem csupán wifis, hanem LTE-modemmel szerelt változat is készült a tabletből, amelyen ezúttal már a legújabb, saját fejlesztésű HarmonyOS 2 operációs rendszer fut. Ez képes teljes mértékben kihasználni a hardver adta lehetőségeket, miközben a menük, az applikációk és a tablet teljes kezelése már az első pillanattól kezdve ismerős és kényelmes lesz.

A kamerák sem maradhattak le, hiszen egy tablet ideális társ az online meetingekhez és az otthon tanuláshoz.

A kijelzőt körbeölelő kávában egy 8 MP-es, fix fókuszú kamera, míg a hátlapon egy 13 MP-es, autofókuszos egység található, utóbbi ráadásul LED-es villanót is kapott maga mellé. Ehhez passzol a hármas mikrofontömb, hogy a konferenciahívások alatt is tisztán érthető, zajmentes hangod lehessen.

Minden feladatra bevethető

A tartalomfogyasztáshoz nem csupán jó minőségű kép, de kiváló hangzás is szükséges. Ezért a Harman Kardonnal közösen kifejlesztett, négy hangszórós Histen 7.0 technológia felel. Ha viszont munkára, tanulásra és böngészésre kerül a sor, az érintőkijelző stylustámogatása jön kapóra. Emellett fontos paramétere a 2022-es MatePad 10.4-nek a mindössze 460 grammos tömeg, illetve a hozzá passzoló, külön kapható billentyűzetes tok, amely a kijelzőt is védi. Szintén hasznos lehet, hogy a tablet 128 GB-os tárhelyét hagyományos microSD-kártyával bármikor bővítheted akár 512 GB-ig, ami már bőségesen elegendő minden feladatra.

Adatok:

  • HiSilicon Kirin 710A SoC
  • 10,4", IPS LCD, 2K kijelző
  • 4/128 GB RAM/tárhely (mSD-vel bővíthető)
  • 13/8 MP hát-/előlapi kamerák
  • stylus-támogatás (M-Pencil 2G)
  • Wi-Fi 5, BT5.1, 4G, GPS, Type-C
  • 7250 mAh akku, gyorstöltés
  • HarmonyOS 2
  • 245,2×154,96×7,35 mm, 460 g

Huawei Watch GT Runner (109 990 Ft)

Szinte minden porcikája olyan az új Huawei órának, hogy a futók kedvében járjon, de ez nem meglepő, hiszen ahogy a neve is mutatja, ez egy sport-okosóra.

Okosórája már többféle is volt a Huaweinek, de ezek a profi sportóráktól főként speciális funkciókban némileg elmaradtak. A legújabb modellben nagyon sok mindent jól eltaláltak a tervezők, ami miatt könnyen megkedvelhető a GT Runner.

Futók előnyben

A már bevált, 46 mm-es méretet választotta új okosórájának a Huawei, ám a speciális kialakítással sikerült tömegét 38,5 grammra csökkenteni. Az 1,43 colos AMOLED-kijelző nagy fényerejű, az animációk folyamatosak, az óra sebességével nem lesz gondod. Szenzorból minden, ma népszerűt megkapsz, beleértve a légnyomás- és a véroxigénszint-mérőt is. A speciális polimer készülékház strapabíró, a kijelzőt karcálló üveg védi, a felső tekerőgomb pedig titánötvözetből készült. Ennek köszönhetően a HarmonyOS 2.0 rendszer menüjében egyszerű és gyors a navigálás, és végre az óraszámlapok is reszponzívak. Az alsó gomb programozható egy-egy funkcióra, legyen az egy adott sportaktivitás mérése, hívás vagy egyéb funkció, emellett pedig hasznos a jobbra söpörve elérhető időjárás- és gyorsértesítéses lap is.

Az értesítések kezelésénél megoldották, hogy a népszerűbb chatalkalmazások használatakor gyors választ is küldhess - ezeket előre beállíthatod a mobilon futó Huawei Egészség applikációban.

Hasznos még a hívásfogadás és -indítás, a hangszóró tisztán szól, és a másik oldalnak sem akadhat gondja a te hangod megértésével. Van appkezelés is, így akár térképes navigációt is aktiválhatsz (Petal Térkép), ami turn-by-turn navigációt varázsol az óraszámlapodra. Sportoláshoz kapóra jöhet, hogy 4 GB belső tárhelyet használhatsz fel zenék feltöltésére, így akár otthon is hagyhatod a telefonodat, amikor futni indulsz.

Megbízható társ

Noha száznál is több sportot ismer és támogat a GT Runner, kifejezetten a futóknak kedvez. A keret két oldalára helyezett dual band GNSS-rendszer villámgyorsan poziciónál, és nagyon pontos, ahogy a többi szenzor mérései is megbízhatóak. A futáshoz előre összeállított edzésterveket érsz el, de sajátokat is készíthetsz, útvonalat adhatsz meg, exportálhatod eredményeidet, sőt az egészséges életvitelhez is kapsz tanácsokat. A rengeteg opció izgalmas és érdekes, a mérések és a kiértékelés is megfelelő, ha pedig aktiválod az automatikus edzésfelismerést, jó esetben a menüben sem kell keresgélned sportolás előtt. Ennyi funkció és ilyen pontosság mellett könnyen megkedvelhető, kellemesen hosszú, akár kéthetes üzemidőre képes, könnyű és pontos óra a GT Runner.

Adatok:

  • 1,43", AMOLED, 466×466 pixel
  • HarmonyOS 2.0
  • 4 GB tárhely
  • mikrofon, hangszóró
  • Dual Band GNSS, BT5.2, NFC
  • teljes vízállóság, kapcsolódás kiegészítőkhöz
  • 455 mAh akku, Qi-töltés
  • 22 mm-es szíjtámogatás
  • 46,4×46,4×11 mm
  • 38,5 g

Készülékcunami a láthatáron

A következő hónapokban rengeteg új termék érkezésére lehet számítani a Huawei részéről. Ezek között nem csupán okostelefonok, hanem újabb okosórák, notebookok, különleges monitorok, sőt mesh routerek is megtalálhatók lesznek - és ez még csak a kezdet. A számtalan okoseszköz, IoT-kiegészítő és PC összehangolt működése azonban garantált, így az egyre kiterjedtebb és színesebb ökoszisztéma vonzó alternatíva lehet a vásárlók számára.

A bemutatott Huawei készülékeket akár már most megvásárolhatod a hivatalos, magyarországi Huawei Store-ban, ahol értesülhetsz a legújabb akciókról is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.