Hirdetés

Pótalkatrészeket keresel okostelefonodhoz? Ezekre figyelj oda!



|

Eredeti vagy nem eredeti okostelefon-alkatrészek: mi a különbség köztük?

Hirdetés

Amikor okostelefonodhoz cserealkatrészeket vásárolsz, választhatsz eredeti alkatrészeket, amelyek általában a legdrágábbak, vagy nem eredeti, utángyártott komponenseket a számos gyártó egyikétől. Ez utóbbiak alacsonyabb árakat kínálnak, de sokszor ezeknek is megvannak a buktatóik. Van pár dolog, amire érdemes odafigyelned.

Rögtön az elején fontos tudni, hogy nem minden nem eredeti alkatrész rossz választás. Éppen ellenkezőleg. Olyan alkatrészeket is találhatsz a piacon, amelyek tulajdonságaik tekintetében közel állnak az eredetiekhez. Egy egyszerű szabály érvényes - ne hagyd magad a legalacsonyabb árral csábítani, mindig figyelj a minőségre és a többi vásárló tapasztalataira. Ezek sokat elárulnak a valódi megbízhatóságról.

Hirdetés

Láthatóan rosszabb minőség

Az eredeti és nem eredeti alkatrészek közötti különbség különösen a kijelzők esetében szembetűnő. A nem eredeti változatok gyakran alacsonyabb fényerővel, kontraszttal, felbontással vagy rosszabb színminőséggel rendelkeznek. Sokszor a nem eredeti kijelző kevésbé reagál az érintésre, és nem olyan jó az érzékenysége.

Ráadásul a nem eredeti kijelzők néha másképp néznek ki, mint az eredetiek. Például vastagabb keretük van a széleken, ami miatt az okostelefonod kicsit másképp fog kinézni, mint a javítás előtt.

Nagyobb sérülésérzékenység

Akár kijelzőkről, akár más, nem eredeti alkatrészekről van szó, az alacsonyabb ár gyakran alacsonyabb minőségben és tartósságban mutatkozik meg. Például sokkal könnyebben karcolódik és repedezik meg a kijelződ akár egy kisebb ütés hatására is. Egy nem eredeti akkumulátor nagyobb valószínűséggel veszíti el a kapacitását. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy néhány hónap múlva ismét cserével kell foglalkoznod.

Forrás: Fixshop
Forrás: Fixshop

Kompatibilitási problémák

A nem eredeti alkatrészek az eredetiek másolataként készülnek, de nem biztos, hogy teljesen pontosak. Az olcsó alkatrészek esetében előfordulhat, hogy egyszerűen nem illeszkednek a készülékhez.

Kompatibilitási nehézségek elsősorban az iPhone okostelefonok esetében merülnek fel. Ha például az eredeti kijelzőt utángyártottra cseréled, elveszíti a True Tone funkciót. Ennek a jelenségnek az az oka, hogy a nem eredeti kijelző nem rendelkezik az összes olyan algoritmussal, amely a vezérlőbe van programozva, mint az eredeti.

Hasznos tipp: Az iPhone kijelzőfunkciók hiányával kapcsolatos problémák programozókkal oldhatók meg - olyan speciális eszközökkel, amelyek az eredeti adatokat az eredeti képernyőről átviszik az új képernyőre.

A minőségi eszközök számítanak

Az okostelefon javítása során nemcsak az alkatrészek minősége számít, hanem az általad használt szerszámok is. A nem megfelelő szerszámok károsíthatják az új alkatrészeket vagy más alkatrészeket, és így a javítás szükségtelenül költségessé válhat. Ha rendszeresen javítasz okostelefonokat, szerezz be egy komplett mobiltelefon-javító készletet, amely tartalmazza az összes legfontosabb szerszámot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.