Hirdetés

Ezek a csendes gamerkiegészítők téged is érdekelhetnek a Redragontól



|

A mobilitás és a gamerlét ma már nem lehetetlen párosítás: mutatunk három olyan perifériát, amelyek kicsik, mégsem kell kompromisszumokkal számolnod.

Hirdetés

Egyre gyakoribb igény a felhasználók részéről, hogy akár egy bivalyerős gaming laptop is elférjen egy hátizsákban, sőt lehetőleg be lehessen tenni mellé minden szükséges perifériát, miközben kábelekből csak a legszükségesebbek foglaljanak helyet. A gyártók fel is ismerték a lehetőséget, de az ész nélküli zsugorítás sok esetben kompromisszumos megoldásokat szült. Mutatunk három olyan kiegészítőt, amelyek kis mérete nem jár kézen fogva a nélkülözéssel.

Mindjárt itt van a Redragon Anivia billentyűzet (17590 Ft), amely ugyan USB-kábellel csatlakozik a gépedhez, ám roppant kicsi.

Ez nem csupán abból ered, hogy a numerikus részt, a kurzorvezérlőket és az funkciósort alternáló Fn-gombbal éred el, hanem a speciális kapcsolók is sokat segítettek a zsugorításban. A Red mechanikus kapcsolók mindössze 11 mm vastagok, a lapos gombsapkák 4 mm-esek, a masszív készülékház pedig 8,5 mm-es.

Hirdetés

A 420 gramm tömegű klaviatúra ugyanakkor nem nélkülözi a hasznos gamerfunkciókat, mint például az RGB-világítást, valamint a makrózhatóságot. Külön jó hír, hogy mindezt magyar szitázással szerezheted be, kábelnek pedig bármilyen USB Type-C megteszi.

Formavilágban, színekben (és természetesen sárkányos logóban) passzol a billentyűzethez a Redragon Griffin Elite egér (12930 Ft), amely kábeles és vezetékmentes módban is bevethető. A jobbkezeseknek kényelmes, nagy főgombokkal, gumírozott görgővel és hüvelyk-, valamint kisujj-alátámasztó kialakítással rendelkező, ergonomikus modell akár 8000 dpi-s pontosságra is képes, de az érzékenységet menet közben tetszőlegesen megváltoztathatod. Az egér oldalait csúszásgátlókkal vonták be, nem hiányoznak bal oldalról az extra gyorsgombok, és természetesen az RGB-világítást is megkapod.

Válaszd akár a legjobb gaming notebookot, a hangzás akkor sem lesz tökéletes, a mikrofon által rögzített hangodról nem is beszélve. A Redragon Pelops Pro headset (28930 Ft) szintén vezetékmentes, de a maximális kompatibilitás érdekében analóg jacken is hozzácsatlakoztathatod konzolodat, régebbi eszközeidet. A Type-C-n tölthető, amúgy 12 órás üzemidővel rendelkező Pelops Pro kényelmes viselet, oldalt pedig a vezérlőgombok között találsz 7.1-es virtuális térhangzáskapcsolót és gyors mikrofonnémítót is. A hangerővel szintén nem lesz gondod, a fülkagylókban 40 mm-es driverek teljesítenek szolgálatot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.