Synology DS218+: kicsi a bors, de jól tárol



|

Két lemez fér a Synology új otthoni hálózati tárolójába, amely tárhely és multimédiás központ egyszerre - akár 4K filmek streamelésére is kiváló.

Hirdetés

Egy szakértői blogon úgy jellemezték a különbséget a szeptemberben megjelent DiskStation DS218+ és elődjének kinézete között, mintha az új Robocop film látványvilágát hasonlítanánk össze az eredetivel. Bár annak is megvolt a klasszikus és kult-jellege, a modern kornak már modern kinézet dukál: a DS218+ újrafaragott külseje az egyszerre éles vonalakkal és a megfelelő helyen alkalmazott hajlításokkal kiválóan illik egy 2017-es környezetbe. És akkor ez még csak a külcsín, a tudásbeli fejlődés csak most következik.

Erő és okosság

A 2 GHz-es, kétmagos Intel J3355-ös processzorral felszerelt eszközben 2 GB RAM dolgozik, így a DSM 6.2 operációs rendszer minden funkciója akadásmentesen fut. Külön érdemes kiemelni az AES-NI hardveres titkosítómotor szerepét, melynek segítségével a NAS még a legnagyobb biztonság mellett is gyors, hatékony fájlátvitelt biztosít. A Btrfs fájlrendszer a lehető legfejlettebb tárolási technológiák és optimalizált pillanatfelvételek segítségével akadályozza meg az adatvesztést, és csökkenti minimálisra a karbantartási igényt. A magas szintű adatintegritás mellett a rendszer rugalmas és hatékony adatvédelmi és -helyreállítási eszközöket is kínál.

Titkosított adatok esetén akár 113 MB/s olvasási és 112 MB/s írási sebességet ígér a gyártó, ami nem csak abban az esetben jön jól, amikor valamilyen fájlt szeretnénk a NAS-ra másolni, vagy onnan a gépünkre húzni: a modern médiaközpont szerepkör is ezzel teljesedik ki igazán.

Mint a filmeken

A DS218+ ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy 4K megjelenítőkre a számukra optimális, nagyfelbontású videótartalmakat valós időben streamelje. De akkor is jól teljesít, ha egy olyan eszközön szeretnénk videót nézni, amely csak full HD, vagy akár még kisebb felbontású lejátszásra képes - ilyenkor a fogadó eszközt is túlterhelné a beérkező 4K adat "lebutítása", és persze a hálózatot is könnyen lelassíthatja a feleslegesen átáramló adatfolyam.

Ilyenkor a Video Station és a DS video alkalmazásokon keresztül támogatja a 4K H.264/H.265 online átkódolást. Így menet közben, illetve olyan számítógépeken, okostelefonokon és médialejátszókon is átalakíthatjuk és lejátszhatjuk a 4K videókat, amelyek eredetileg nem támogatják az Ultra HD formátumokat.

Hatékonyan és egyszerűen

Természetesen egy NAS fájltárolási képességei sem merülhetnek ki annyiban, hogy rá, vagy róla másolunk. A kényelem és a naprakészség egyik legfontosabb mai ismérve, hogy az adataink minden eszközön automatikusan szinkronizálva legyenek: egy dokumentumot, mobil eszközön, munkába menet is úgy kell látnunk, mint ahogy előző este az irodában hagytuk, ráadásul mindenféle manuális másolgatás nélkül.

A Cloud Station termékcsalád a fájlok módosítása esetén valós idejű adatszinkronizálást biztosít eszközeink (számítógépek, mobileszközök és egyéb Synology NAS eszközök) között. Az Intelliversioning (Intelligens verziószámozás) a legfontosabb fájlverziókat őrzi meg, így jobban gazdálkodhatunk a tárhellyel is.

A fájlok távoli elérése szintén fontos tulajdonság, hiszen néha a lehető legkülönbözőbb szituációkban és helyeken kell rálátnunk távoli tárhelyünkre. A QuickConnect funkciónak köszönhetően porttovábbítási szabályok, DDNS és egyéb bonyolult hálózati beállítások nélkül érhetjük el fájljainkat Synology NAS eszközünkön, az interneten keresztül. A QuickConnect segítségével egyszerű, testre szabható címek (például https://customID.quickconnect.to) segítségével csatlakozhatunk, így médiatartalmainkat és munkával kapcsolatos fájljainkat azonnal, további költségek nélkül megnyithatjuk Windows/Mac/Linux rendszerű számítógépen, laptopon, illetve mobileszközön.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.