Hirdetés

150 ezer Gmail fiókot kipucoltak



|

A Google dolgozik a hiba kijavításán, amely a felhasználóinak 0,29 százalékát érintette.

Hirdetés

Internetes beszámolók szerint a tegnapi napon több mint százezer - az Engadget írása szerint körülbelül 150 ezer - Gmail felhasználónak a postafiókját teljesen lenullázták: a beállítások alaphelyzetbe álltak vissza, eltűntek a konfigurált címkék, témák és beépülő modulok, de ami talán a legfájóbb, törlődtek a beérkezett levelek is.

 

 



A Google terméktámogatási fórumát rövid idő alatt elárasztották az elégedetlen felhasználók, a kipucolt postafiókjukat számon kérve a keresőcégen. "Az összes címkém alaphelyzetbe állt. A Google dokumentumok- és naptárszolgáltatáson belül szerencsére minden helyén maradt, de talán véget ért a karrieren, hogy nem tudom elérni a fontos leveleimet" - írta Patrick Riley, egy kiábrándult Gmail postafiók tulajdonos a terméktámogatási fórumon.

A Google hivatalosan is elismerte a hibát, amely állítása szerint a felhasználóinak a 0,29 százalékát érinti. Az üzemeltető jelenleg is a helyreállításon dolgozik, s igyekszik minden profilnál visszaállítani az eltűnt leveleket. A legfrissebb hírek szerint így a hibás fiókok arányát időközben sikerült már 0,08 százalék alá csökkenteniük, így remélhetőleg hamarosan újra helyreáll a rend.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.