Hirdetés

31 ezer meghajtóprogrammal jön a Vista



|

Gyárilag beépített driverek segítik a felhasználót

Hirdetés

A hasonló problémák elkerülésének érdekében a jövő év elején megjelenő Windows Vista operációs rendszer lemezére 19500 darab aláírt meghajtóprogram kerül fel, és még 11700 másik tölthető le a Windows Updaten keresztül.

 

 Ezt a számot összehasonlítva az öt évvel ezelőtt megjelent Windows XP-vel - amelyen gyárilag 10 ezer meghajtóprogram volt, és csak további 2000 volt elérhető az Interneten keresztül - láthatjuk, hogy a kezdetekben elérhető meghajtóprogramok száma megtöbbszöröződött, ami elősegíti az új operációs rendszer gyorsabb elterjedését.

 

Mindezek ellenére a hivatalos Vista fórumokon sok tesztelő panaszkodik, hogy egyes hardver elemekhez még mindig nincs meghajtóprogram támogatás, vagy annak mértéke nem kielégítő. Az óra ketyeg, és már csak két hónap van hátra a hivatalos bolti verzió megjelenéséig. Most már csak a periféria gyártókon múlik, hogy a már piacon lévő, vagy éppen piacra kerülő termékek együttműködnek-e az új operációs rendszerrel, vagy csak a megjelenés után kezdenek bele a driver fejlesztésébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.