Hirdetés

3D-s szkennert csinál a mobilodból a Microsoft



|

Ígéretes app lesz okostelefonokra a MobileFusion.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy az idő múlásával a 3D-s nyomtatás egyre egyszerűbb feladat lesz, és idővel tényleg csak pár kattintásba telik bármi. 

Hirdetés

A Microsoft Research Lab egy olyan új technológiával dolgozik, ami a 3D-s szkennelést lehetővé teszi egy sima okostelefonról is, bármiféle extra hardverelem nélkül. 

A MobileFusion nevű alkalmazás segítségével tehetünk egy kört az adott tárgy körül, és beszkennelhetjük a telefonba. Elsőként a környezet RGB-adatait rögzíti az app, majd sztereó mélységtérképet készít. 

Mivel mindehhez még intertnetkapcsolatra sincs szükség, ezért a szakértők szerint nyaraláson vagy túrázáskor is ideális lehet, amikor nincs semmilyen kapcsolatunk. Mivel azonban a szkennelés időbe telik, ezért egy helyben lévő emberekkel vagy tárgyakkal érdemes próbálkozni. 

A szkennelés után azonnal kész a 3D-s kép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.