Hirdetés

3DMark eredmény egy perc alatt



|

A 3DMark webes leszármazottja, a VirtualMark, egy perc alatt eredményt ad.

Hirdetés

A Futuremark 3DMark06 az egyik legkedveltebb rendszerteljesítmény elemző tesztprogram. Az alkalmazás sikerét javarészt annak is köszönheti, hogy a mért eredmények az ORB adatbázisába feltölthetők, ezáltal egyfajta "virtuális versengés" alakul ki a felhasználók között, ez pedig sokakat buzdít gépfejlesztésre vagy teljesítménynövelésre.

 

Pontosan erre az adatbázisra épül a VirtualMark, ami nevéhez híven csak virtuális eredményt generál, valódi mérést nem végez. A böngészőben futó Java-alapú "tesztprogram" nem csinál mást, mint az általunk használt konfigurációt összehasonlítja az ORB 3DMark06 adatbázisban lévő 4,7 millió géppel, majd a hasonló konfigurációk által elért valódi(!) eredmények átlagát jeleníti meg számunkra -- természetesen kerekítve.

 

 

virtualmark_k.jpg

 

 

Arra a kérdésre, hogy miért is jó a Virtualmark -- hiszen nem ad pontos eredményt, a tuningot nem nagyon veszi figyelembe -- a válasz nagyon egyszerű: viszonyítási alap azok számára, akik nem használják nap mint nap a programot, csupán szeretnék tudni, hogy körülbelül mire képes a konfigurációjuk.

 

Kinek mennyi pontot sikerült elérnie a teszten? Várjuk a hozzászólásokat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.