Hirdetés

561 millió eurós bírságot kapott a Microsoft



|

Drága mulatság volt kifelejteni a Windows 7 SP1-ből a böngészőválasztő képernyőt.

Hirdetés

Az Európai Bizottság sajtószolgálata néhány órával ezelőtt bejelentette, hogy a Microsoft köteles 561 millió eurós (nagyjából 167,4 milliárd forintos) bírságot fizetni a böngészőválasztó képernyő Windows 7 első szervizcsomagjából való kifelejtése miatt.


A redmondi cég hosszas hadakozás után 2009-ben önként vállalta a képernyő Windows felhasználóknak történő megjelenítését, miután az Európai Unió álláspontja mozdíthatatlanak bizonyult azon kérdésben, hogy az operációs rendszerbe integrált Internet Explorer vajon gyengíti-e a szabad versenyt a webböngészők piacán.


A Microsoft állítása szerint a vállalásának 2011 elejétől egy technikai malőr folytán nem sikerült körülbelül másfél évig eleget tennie, ám a probléma ismertté válását követően a cég gyorsan kiadott egy patchet a gikszer orvoslására, továbbá 15 hónappal egyoldalúan meghosszabbította a képernyő megjelenítésének időtartamát.


Mindez csak részben hatotta meg az EU illetékeseit, a frissen kiadott sajtóközlemény szerint még nem fordult elő, hogy valaki nem tartott volna be egy velük kötött egyezményt, részben elrettentési célból ennyire magas a bírság összege. Ettől függetlenül viszonylag még jól járt a Microsoft, hiszen az EU az éves bevételének 10 százalékára is bírságolhatta volna a céget, az 561 millió euró 3 százalékos bevételnek felel meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.