Hirdetés

72 óra alatt elveszíti a felhasználói többségét egy androidos app



|

A telepítés utáni 72 órában a felhasználók 77 százaléka törli az appokat.

Hirdetés

Kétségtelen, hogy az okostelefonok és a rajtuk futó appok az életünk szerves részévé váltak, azonban a jelek szerint nagyon nem mindegy, hogy a fejlesztők milyen minőségű munkát tesznek elénk. 

Hirdetés

Andrew Chen egy korábbi elemzése szerint egy átlagos androidos app az első három napban elveszíti a felhasználóinak a 77 százalékát. Egy hónap alatt az emberek 90 százaléka töröl, 90 nap elteltével pedig már csak 5 százalék használ egy-egy programot. 

Mindezek alapján a fejlesztőknek nehéz a dolguk, ha kapcsolatban akarnak maradni a felhasználókkal, pláne úgy, hogy nem idegesítik őket. 

Az elemzéshez az adatokat 125 millió készülékről gyűjtötték be - minden kérdéses app elérhető volt a Play Áruházban és legalább 10 000 letöltés volt a neve mellett. A Google appjai nem szerepeltek a tanulmányban. 

A tanulság ezúttal is az volt, hogy azok az appok a sikeresek, amelyeknél a felhasználók azt érzik, nem tudnak meglenni nélkülük. Amelyik állandó értesítéseket és e-maileket küldözget, csak még hamarabb lesz törölve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.