Hirdetés

„Életre” kelt a Microsoft Spaces



|

Nemcsak bloghoz, weboldalhoz, de „iwiwezéshez” is használható az új Spaces Live.

Hirdetés

A Microsoft egyúttal átnevezte portálját Windows Live Spacesre, ahogy azt már egy rakás termékével, szolgáltatásával megtette. Némely Live változatok csupán a régi szolgáltatás vagy szoftver újabb verziói, például az e-mail alkalmazás és a csevegőprogram.

Az ingyenesen kínált szolgáltatások költségeit reklámbevételekből fedezik, ami a Microsoft szerint kritikus elem a cég növekedésének szempontjából.

A Microsoft a Yahoo, Google és egyéb cégek szolgáltatásaival versenyez egy növekvő reklámpiacon, mely a web alapú szoftver alkalmazásokra alapul, beleértve az olyan „ismerősi hálózatokat” is. mint nálunk az IWIW.

A Live Spaces sok közös vonást mutat olyan már létező oldalakkal, mint a MySpace.com, ami egy online közösség a News Corp tulajdonában, több mint 70 millió felhasználóval. Például, azok a felhasználók, akik használják a Microsoft azonnali üzenetküldő programját, elindíthatnak beszélgetéseket a Live Spaces-en belül. A Live Spaces egyúttal lehetővé teszi, hogy hozzáadjunk másokat ismerősi hálózatunkhoz, egy megbízható ismerős ajánlása alapján.



Válaszul a növekvő aggodalmakra, miszerint egyre több kiskorú is használja az ismerősi hálózatokat a Microsoft megfelelő felügyeleti eszközöket épített ki. A felhasználók megszabhatják, hogy kik léphetnek velük kapcsolatba a Live Spaces révén és kik láthatják a profiljukat illetve weblapjuk tartalmát. Alapértelmezésben a 18 évnél fiatalabb felhasználók profilját csak az láthatja, aki szerepel az illető csevegő partnerei között, állítja a Microsoft.
A cég egy Gadgets nevű, mini-alkalmazásokból álló csomagot bocsát a felhasználók rendelkezésére, hogy személyessé tehessék oldalaikat. A Live Spaces szolgáltatás a spaces.live.com címen érhető el.

A Microsoft állítása szerint a tervezett 20 Live szolgáltatásukból szeptemberre már 10 béta változatban elérhető lesz. A cég bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben új kiadását jelenteti meg a Windows Live Safety Centernek, mely egy ingyenes web alapú vírusellenes és teljesítmény-hangoló alkalmazás. Egyúttal megváltoztatja a termék nevét Windows Live OneCare Safety Scannerre. A héten végzik az utolsó simításokat a Live Toolbaron is, az internet böngészőbe épülő keresősávot 38 piacon indítják útjára. A Live Toolbar további biztonsági lehetőségeket tesz majd elérhetővé.

Egy másik béta szolgáltatást, a QnA-t is bedobta a cég a köztudatba. A Microsoft olyan online fórumként írja le a szolgáltatást, ahol az emberek tematikus kérdéseket tehetnek fel és válaszolhatnak meg. Már fel is lehet iratkozni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.