Hirdetés

88 százalékban uralja a világot az Android



|

A harmadik negyedévben a mobilos Windows mellett a BlackBerry is végleg lekerült a térképről.

Hirdetés

A Strategy Analytics jelentése szerint az idei év harmadik negyedévében 375 millió okostelefont szállítottak le a gyártók - ennek a közel 88 százaléka androidos volt. 

Hirdetés

Az Android a rivális iOS kárára tudott előrelépni a piacon - iPhone-ból Kínában és Afrikában sem vettek annyit, mint azt az Apple remélte. 

Eközben a BlackBerry és a mobilos Windows végleg lekerültek a listákról, a piaci részesedésük ugyanis mostanra jelentéktelenné vált. 

Miközben az eladások 6 százalékkal emelkedtek ebben a negyedévben, az androidos készülékeké 10,3 százalékkal nőtt. Ez természetesen azt jelenti, hogy iPhone-ból 5,2 százalékkal kevesebb fogyott. 

Az elemzők szerint továbbra is marad majd az élen az Android, de továbbra is csak nagyon kevés gyártó nyereséges a szektorban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.