Hirdetés

A cégek harmada nem tervezi a Windows XP nyugdíjazását



|

A ragaszkodók 40 százaléka nem látja értelmét a más rendszerre való átállásnak.

Hirdetés

Informatikai szempontból 2014. április 8. tulajdonképpen történelmi nap lesz, ugyanis a Microsoft bő 12 évvel a kiadása után véglegesen meg fogja szüntetni a világ netre kapcsolódó számítógépeinek körülbelül még harmadán futó Windows XP terméktámogatását; onnantól kezdve kizárólag a patchekért külön fizető cégek kapnak biztonsági frissítéseket hozzá.
 

Hirdetés


Ugyan Tech Pro Research a január végi kiadása miatt frissnek közel sem nevezhető, ám jó eséllyel továbbra is releváns felmérése szerint a vállalatok egy részét egyáltalán nem érdeklik a biztonsági frissítések. A 641 vállalat által kitöltött kérdőívük tanúsága alapján a megkérdezettek csupán 8 százaléka nem rendelkezett Windows XP-s számítógépekkel. Most április környékén az XP-s gépekkel rendelkezők 1 százaléka Apple Mac eszközökre fog váltani, 38 százalék Windows 7-re fog frissíteni, 5 százalék megreszkírozza Windows 8.x bevezetését, 11 százalék Linuxra áll át, a maradék 37 százalék pedig tovább használja a régi OS-t.
 


Különösen cégek esetében utóbbi álláspont nagy adatbiztonsági kockázatokat rejt, szerencsére a Tech Pro nem felejtette el megkérdezni a Windows XP-hez való ragaszkodás okát sem: a vállalatok 39 százaléka esetében kulcsfontosságú régi alkalmazások nem használhatóak az újabb rendszereken, 21 százaléknak nincs anyagi kerete frissíteni, a maradék 40 százalék szerint pedig teljesen jól működik, így minek váltani.
 


(Illusztráció: Timothy Tsui)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.