Hirdetés

A Corel DVD-technológiát vásárol



|

A megszerzendő „áru” a Ulead többségi tulajdonát is birtokló InterVideo cég

Hirdetés

Az InterVideo felvásárlásával a Corel grafikai-videós termékkínálatát majdnem az Adobe szintjére hozná fel.

A várhatóan 196 millió dollárért nyélbe ütött üzlettel a Corel többek közt hozzájutna az InterVideo WinDVD, a Ulead Photo Impact, a Ulead VideoStudio és Ulead DVD Movie Factory termékekhez, lévén az InterVideo a Ulead többségi tulajdonosa is. A már korábban megszerzett technológiákkal (Paint Shop Pro, Painter) vegyítve a mostani beszerzéseket a Corel gyakorlatilag behozhatja a pixelgrafikus, videó- és multimédiaszerkesztő fronton szerzett hátrányát. Első körben várhatólag csak a Corel név alatt piacra dobott régi termékek jelennének meg, utána viszont már az integrált, egybegyúrt alkalmazáscsomagokat várhatjuk.

Az előzetes szándéknyilatkozatot a cégek vezetői már aláírták, az üzlet jóváhagyásához még egy kis időre van szükség, meg kell szerezni mind a részvényesek, mind a hatóságok szokásos hozzájárulását. Az egyesülés várhatóan még az év gégéig lezajlik.

Bata László





Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.