Hirdetés

A Dell szerint rossz ötlet volt a Windows RT név



|

A cég elnöke megpróbálta meggyőzni Steve Ballmert a módosításról.

Hirdetés

Vajon a Microsoftnak másképp kellett volna elneveznie az ARM tabletekre írt operációs rendszerét, a Windows RT-t? A Dell így gondolja, ugyanis amint azt Jeffrey Clarke, a Dell PC-s üzletágának elnöke elmondta, mindent megtett, hogy rávegye a redmondiakat a változtatásra.

Clark arról figyelmeztette Steve Ballmert, hogy ne használják a Windows márkanevet, ugyanis a tabletes OS megtévesztené így a felhasználókat azzal, hogy támogatja a hagyományos Windows-programokat. Az ARM-alapú eszközökre tervezett Windows RT azonban csak a metrós appokattámogatja. Ballmer válaszában azt reagálta, hogy a Windows túl fontos márka ahhoz, hogy ne szerepeljen az új névben. 

Egyes vélemények szerint attól függetlenül, hogy mi lett az OS neve, a Microsoftnak nagyon hangsúlyt kellett volna fektetnie arra, hogy megismertesse a különbségeket a Windows 8-hoz képest. A felhasználók ugyanakkor nem szeretik sokat tanulmányozni a kiszemelt terméket, hiszen már az eszközökből is óriási kínálat van a piacon. A Windows RT név noha némi bizonytalanságot hozott, egy másiknak is meglettek volna a maga hibái.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.